Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Μουτσινάς: Η κατάθλιψη, ο... νευρογλωσσικός προγραμματισμός και οι αποφάσεις!

Ο Νίκος Μουτσινάς μιλάει για την τεράστια αλλαγή στη συμπεριφορά του αλλά και τα... λούκια που πέρασε προκειμένου να φτάσει να γίνει η καλύτερη εκδοχή -όπως λέει- του εαυτού του. 

«Από τον Φεβρουάριο είχα ξεκινήσει NLP, που μου έδωσε φοβερή δύναμη. Έφευγα από ένα πένθος τριών χρόνων που με είχε καταβάλει σωματικά και ψυχολογικά…» είπε ο γνωστός παρουσιαστής και συνέχισε αποκαλύπτοντας αν πέρασε κατάθλιψη ή όχι. Διαβάστε τη συνέντευξή του...

Πέρασες κατάθλιψη;

Όχι. Αλλά δεν πέρασα και καλά. Το NLP με βοήθησε πολύ. Γι’ αυτό και το αντιμετώπισα χαλαρά και το κόψιμο του Sunday Live. Βρέθηκα λοιπόν για μια εβδομάδα μετέωρος επαγγελματικά, χωρίς όμως να έχω αυτή την αίσθηση. Είπα στον εαυτό μου «χαλαρά, κάτι θα γίνει». Είχα μεγάλη αισιοδοξία μέσα μου. οπότε, έτσι κι έγινε. Ερχόμενος στο κανάλι περίμενα την πρόταση. Είπα πως εάν μου προταθεί κάτι που μου αρέσει, καλώς. Αν όχι, δεν θα το κάνω. Μου άρεσε πολύ αυτό που μου πρότειναν.

Να εξηγήσουμε λίγο στον κόσμο τι είναι το NLP που σε άλλαξε…

Νευρογλωσσικός προγραμματισμός. Ο εγκέφαλος μας είναι ένα μηχάνημα και το NLP σου περνά νέες πληροφορίες. Παράλληλα έκανα και άλλα πράγματα, ενεργειακά. Προσπαθώ να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Εξελίσσεσαι. Άνθρωποι που με έβλεπαν πολύ παλιά και με βλέπουν και τώρα – πέρα από τα κιλά μου λένε «είσαι άλλος άνθρωπος, έχεις ηρεμία». Όχι ότι ήμουν ένα τέρας με φλόγες.

Έχει ακουστεί και αυτό όμως…

Απαιτητικός ήμουν και είμαι στη δουλειά. Δεν θέλω κάποιον που δεν δουλεύει. Ο τρόπος έχει αλλάξει πια. Η προσέγγιση. Και βέβαια και με την ψυχοθεραπεία που έχω κάνει επτά χρόνια. Ήταν η βάση για να καταλάβω πολλά πράγματα και σε εμένα και στις αντιδράσεις των άλλων. Έχω καταλάβει επίσης πως έρχεται ένα θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο με φωνές. μπορεί, βέβαια, να χρειαστεί και αυτό κάποια στιγμή. Το πολύ τελευταίο είναι πια για μένα οι φωνές.

Τι λένε φέτος και οι τηλεθεατές. Φαίνεται πως αγάπησες περισσότερο τον εαυτό σου…

Είναι πολύ πιθανό, γιατί με τον εαυτό μου κάνω δουλειά. Αποδέχθηκα πράγματα που δεν μου άρεσαν και τα διόρθωσα. Τον αγαπώ τον εαυτό μου, γι’ αυτό και τον δουλεύω – αλλιώς θα τον άφηνα να ρημάξει.

Πηγή: TV Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου