Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Ριζότο με σπαράγγια και λεμόνι

Υλικά

5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια

½ φλιτζάνι αρακά

½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3

4 κουταλιές ελαιόλαδο

3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

2κουταλκιές δυόσμο ψιλοκομμένο

6 κουταλιές τσάιβς (σχινόπρασο) ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Όταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε γι 1-2 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε το ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το τσάιβς και το δυόσμο.

Όταν είναι έτοιμο το σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

πηγή

0 σχόλια: