Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

«Ζηλεύω την πρώην σύζυγό του! Τι να κάνω;» Ο ειδικός απαντά!

Ο ειδικός σου δίνει την λύση!

«Νιώθω ότι ζηλεύω την πρώην σύζυγό του! Ακόμα κι όταν ξέρω ότι μιλάνε για ζητήματα των παιδιών τους, εγώ δεν μπορώ να κρατήσω τη ζήλια μου, αλλά δεν πρέπει εκείνος να το μάθει»
Μαριάννα


Αγαπητή Μαριάννα,

Από αυτά που αναφέρεις καταλαβαίνω ότι από τη μια πλευρά αναγνωρίζεις την ανάγκη και τη σημασία που έχει το να μιλάει ο σύζυγός σου για τα παιδιά του. Από την άλλη όμως, μπορεί να ανησυχείς ή να ζηλεύεις που αφιερώνει χρόνο για την πρώην γυναίκα του. Το συναίσθημα της ζήλιας μπορεί να έχει θετική αλλά και αρνητική λειτουργία στον ψυχισμό μας. Δηλαδή η ζήλια μπορεί να θεωρηθεί μια «υγιής» αντίδραση, από μια οπτική γωνιά ότι βλέπουμε κάτι που δεν μας αρέσει και ανησυχούμε ότι μπορεί να έχει μια αρνητική εξέλιξη (π.χ. μήπως τα ξαναβρεί με την πρώην γυναίκα του).

 Στην αντίθετη πλευρά, όταν η ζήλια είναι συνεχής και έντονη, τότε γίνεται «καθηλωτική» επειδή νιώθουμε λίγοι και ανασφαλείς καθώς δεν μας προσφέρει καμιά εξέλιξη. Εχεις να αναρωτηθείς αν γενικότερα έχεις την τάση να ζηλεύεις και σε άλλες καταστάσεις μέσα στην καθημερινότητά σου. Επίσης έχεις να σκεφτείς αν στην οικογένειά σου, η μητέρα σου ή ο πατέρας σου, σου μετέδωσαν μια τέτοια συνήθεια. Εχεις λοιπόν να επιλέξεις πώς θα χρησιμοποιείς τη ζήλια σου. Με τρόπο που θα σε «κινητοποιήσει» ή θα σε αγχώνει και σε απομακρύνει από τον σύντροφό σου;

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου