Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Λουκία Παπαδάκη: «Έχω μανία να μαθαίνω πράγματα»

Η Λουκία Παπαδάκη εξομολογείται τη συνεχή επιθυμία της να μαθαίνει και να ανακαλύπτει καινούργια πράγματα.

Η ηθοποιός, ακόμη, μιλά για τη γνώμη των άλλων κι αν την αφορά, ενώ αναφέρεται στην αποδοχή που έχει από τον κόσμο.

Σε τι είσαι επιρρεπής;

Επιρρεπής είμαι στο καινούργιο, στο άγνωστο, στα τολμηρά, στα ρίσκα.

Πες μου ένα τόλμημα σου, ένα ρίσκο που έχεις πάρει, που πέτυχε ή και όχι.

Δεν ξεχωρίζω κάτι, γιατί στη ραχοκοκαλιά της ζωής μου, κοιτώντας πίσω και μέχρι τώρα, είναι έντονο το στοιχείο του τολμάω, του δοκιμάζω, του βουτάω, του μαθαίνω. Έχω μανία να μαθαίνω πράγματα, είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν σταματάει ποτέ. Μπορεί να είναι ένα φαγητό που δεν ξέρω, ένα είδος θεάτρου που δεν έχω κάνει.

Απ' όσα έχεις κάνει, τι είναι εκείνο που σε έχει κουράσει και δεν θέλεις να το κάνεις στο εξής;

Έχω αφήσει, εδώ και χρόνια, κάτι που έπρεπε να το είχα αφήσει νωρίτερα, στοιχείο του... ωραίο είναι να είμασ αρεστοί, άλλα είχαμε και μια σκασίλα κιόλας.

Δεν σε ενδιαφέρει τι θα πουν οι άλλοι;

 Γενικώς, δεν με ένοιαζε ποτέ, όχι με τη έννοια της περιφρόνησης, αλλά τη στιγμή που πραγματικά σέβομαι τα όρια των ανθρώπων, γιατί σέβομαι πρώ­τα απ' όλα τα δικά μου και αναγνωρίζω τα ίδια και στους άλλους. Δεν είχα ποτέ θέμα να είναι γνώμονας η άποψη του άλλου για μένα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ποτέ, ευτυχώς, κάτι που αρέσει τους άλλους, δεν γίνεται.

Μπορείς να το κάνεις αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο, να μην υπολογίζεις τη γνώμη του άλλου;

Όχι, αυτό σε προσωπικό επίπεδο. Σε επαγ­γελματικό επίπεδο είναι κομμάτι μιας σχέσης. Είναι ποτέ δυνατόν να αγνοήσουμε ή να περι­φρονήσουμε τη γνώμη του κόσμου;

Εκεί σε ενδιαφέρει;

Με ενδιαφέρει να κάνω το καλύτερο που μπο­ρώ, το 150% μου, γιατί πιστεύω ότι αυτό που προσφέρεις το εισπράττεις, γυρίζει πίσω. Ο κόσμος με έχει αποδεχτεί με πάρα πολύ αγάπη, μου δείχνει το σεβασμό του, την εκτίμηση του, κι αυτό το έχω κερδίσει με τη στάση μου, τον τρόπο σκέψης μου. Παίζουμε για τον κόσμο.

Πηγή: Λοιπόν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου