Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Eurovision 2019: Η Ντούσκα αποκαλύπτει τον όρο για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό

Η Κατερίνα Ντούσκα πραγματοποιεί με χαρά τη φετινή εκπροσώπηση στην Eurovision.

Η τραγουδίστρια δεν είχε φανταστεί ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ αποκαλύπτει τον όρο για τη συμμετοχή της.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου;

Η πρόταση μου έγινε από τον κ. Παπαδημητρίου και με ξάφνιασε. Δεν θα μπορούσα να το είχα προβλέψει. Προήλθε από μια νεοσύστατη επιτροπή τρομερά αξιόλογων ανθρώπων που είχαν το όραμα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, όπως και η εμπιστοσύνη τους σε μένα, συνολικά ως καλλιτέχνιδα. Το σκέφτηκα πάντως καιρό και υπεύθυνα πριν πω το «ναι».

Ήταν ένα όνειρο σου;

Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Δεν με είχα φανταστεί ποτέ σε κάτι τέτοιο. Η χαρά και η τιμή που αισθάνομαι όμως είναι τεράστια.

Ισχύει το ότι ένας από τους όρους σου ήταν να έχεις απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία;

Φυσικά. Θεωρώ πως είναι δεδομένο για τον οποιονδήποτε δημιουργό. Δεν θα μπορούσα να πάω με ένα τραγούδι και με μια εικόνα που δεν με εκφράζουν. Δεν θα ήμουν εγώ και κατ' επέκταση δεν θα μπορούσα να το στηρίξω. Εκτίθεσαι σ εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου, οπότε είναι το πρώτο πράγμα που οφείλει κανείς να διασφαλίσει.

Τι σε οδήγησε στο να γράψεις το «Better Love»;

Ήταν ένα τραγούδι που υπήρχε στα σκαριά, σε ημιτελή μορφή, και με αφορμή το διαγωνισμό δουλεύτηκε σοβαρά. Μου άρεσε το ότι είχε μια μελωδία φωτεινή και αισιόδοξη. Ήθελα ένα τραγούδι εξωστρεφές, με δύναμη και βάθος, και νιώθω πως για πρώτη φορά έγραψα ένα τραγούδι που δεν ξεκινά και τελειώνει με μένα. Αφορά τους άλλους και λειτουργεί σαν πρόσκληση, σαν αγκαλιά.

Το videoclip έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Ήθελα να κινηθούμε προς μια art ρορ κατεύθυνση και να δημιουργήσουμε κάτι με έντονη ταυτότητα, που να με εκφράζει απόλυτα. Με τη σκηνοθέτιδα 'Εφη Γούση υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση εδώ και καιρό και δεν είχα σκεφτεί άλλον σε αυτόν το ρόλο. Συναντήθηκαν οι κόσμοι μας, εμπνεύστηκε η μία από την άλλη.

Πηγή: 7 μέρες TV

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου