Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Eurovision: Τάμτα: H μητρότητα και οι πιο σημαντικοί ρόλοι της ζωής της

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται αυτό το διάστημα η Τάμτα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

H τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στη μητρότητα, στη μεγαλύτερη αγωνία που έχει ως μαμά ενώ αποκάλυψε πόσο εύκολα ή δύσκολα συνδυάζει τους δυο ρόλους της ζωής της.

Έγινες μαμά σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Πώς το αντιμετώπισες τότε που έμαθες ότι ήσουν έγκυος;

«Ήμουν παντρεμένη. Τότε μου φαινόταν κάτι φυσιολογικό. Αφού παντρεύτηκα μετά θα έκανα παιδί. Τώρα που κοιτάω πίσω, μου φαίνεται απίστευτο και κυρίως λόγω ηλικίας»

Ποια ήταν η μεγαλύτερη αγωνία και οι φόβοι σου μεγαλώνοντας μόνη σου ένα παιδί, και τι μηνύματα θα ήθελες να δώσεις στις γυναίκες που βιώνουν κάτι αντίστοιχο;

«Οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατές! Ειδικά όταν εμπλέκεται στη μέση ένα παιδί, βρίσκουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που έρχονται, και είμαι σίγουρη ότι αυτές που το διαβάζουν αυτό ξέρουν ακριβώς τι εννοώ. Οι αγωνίες για το παιδί μου είναι οι αγωνίες που έχει κάθε μητέρα. Να είναι υγιές, να έχει ό,τι χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά και να εξελιχτεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν είχα κάποιον σύντροφο για να τις μοιραστώ. Φυσικά, σε όλο αυτό είχα δίπλα μου τη μητέρα μου, η οποία με βοήθησε πολύ»

Είσαι ένα pop είδωλο της σύγχρονης εποχής με μια επιτυχημένη πορεία. Πόσο εύκολα ή δύσκολα συνδυάζονται ο ρόλος της μητέρας και της τραγουδίστριας;

«Συνδυάζονται! Σε φάσεις πολύ απαιτητικού προγράμματος, όμως, κάτι θα πρέπει να αφήσεις πίσω. Δεν μπορείς να τα έχει και τα δυο. Όπως είπα, η μαμά μου με βοήθησε πολύ σε αυτό», λέει η ίδια στο περιοδικό Must.