Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το τραγούδι «Απομακρυνθήκαμε»

Ακόμη ένας γύρος στη σφοδρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των συγγενών του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη και του τραγουδιστή Σπύρου Μαγδάλη, με μήλον της Έριδος την πατρότητα του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε».

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η οικογένεια Παντελίδη ζητά να κατέβει από το YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μαγδάλη.


Στην αίτηση που είχε κατατεθεί αναφέρεται πως ο τραγουδιστής επιμένει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι δικό του, έχοντος ως όπλο στη φαρέτρα του το γεγονός ότι οι συγγενείς του Παντελή Παντελίδη έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μόνο για το ρεφρέν και όχι για ολόκληρο το μουσικό κομμάτι.


Στο δικαστήριο, από την πλευρά της οικογένειας κατέθεσε η Αθηνά Παντελίδη, υποστηρίζοντας ότι το τραγούδι το δημιούργησε ο γιος της, Παντελής Παντελίδης, το 2015.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι μας ειδοποίησαν το Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδαλης με το ψευδώνυμο Μάκρης το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου. Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή. Το τραγούδι το έχω δει εν τη γενέσει του. Το έφτιαξε την Καθαρά Δευτέρα του 2015. Στο σπίτι του Παντελή ήταν. Τον έχει τραβήξει και φίλος με το κινητό του. Μετά το θάνατο του κάποιος το ανέβασε στο Facebook. Το ρεφρέν μόνο εκεί. Αλλά το τραγούδι εγώ το έχω όλο. Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα ξέρετε» κατέθεσε η κυρία Παντελίδη στο δικαστήριο

Η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου