Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Αφράτα σπιτικά μπισκότα με γεύση μανταρίνι

Υλικά 

180 γρ. μαργαρίνη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια baking powder

1 πρέζα αλάτι

70 γρ. ζάχαρη

70 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια σε σκόνη

1 μέτριο μανταρίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το μανταρίνι και 2 κουταλιές χυμό μανταρινιού.

Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder και ζυμώνετε με το χέρι.

Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο.

Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μικρές μπάλες τις οποίες απλώνετε ελαφρά και τις τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου