Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αποκάλυψη από τον σκληρό «Σέργιο» για τη «Μαρία την Άσχημη

Ο ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς μίλησε για τον ρόλο που τον έκανε πασίγνωστο ενώ έκανε αποκαλύψεις που αφορούν στις οικονομικές του απολαβές.

Ο Θανάσης ήταν αριστούχος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Θεμέλιο, με σπουδαία πορεία στο θέατρο και η υποκριτική αναμισβήτητα του ταιριάζει απόλυτα.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1971 κι εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, ενώ είκοσι ετών αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα και να σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα της Κοινωνιολογίας. Ωστόσο, δεν ασχολήθηκε με τον κλάδο –παρόλο που πήρε το πτυχίο του- κι από το δεύτερο έτος γράφτηκε στη δραματική σχολή του Νίκου Βασταρδή.

Στα δεκαέξι του χρόνια βίωσε την απώλεια του πατέρα του και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, αλλά η συμβολή της μητέρας του και η μεγαλύτερη αδερφή του ήταν στήριγμά του.

Η αγάπη του για την υποκριτική γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια, λόγω ενός φιλολόγου του στο Λύκειο. Ανέβασαν τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη κι από εκεί κι έπειτα «κόλλησε» το μικρόβιο.

Μετά από θεατρικές παραστάσεις, παράλληλα με τις σπουδές του, ήρθε ο ρόλος του στην τηλεοπτική επιτυχία «Μαρία η Άσχημη», ρόλος που του χάρισε καθολική αναγνωρισιμότητα.

Τι θυμάται από την σειρά εκείνη και ποια ήταν η αντιμετώπιση του κόσμου;

Η μεγαλύτερη επιτυχία, όμως, ήταν η «Μαρία η άσχημη». Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

«Μόνο που δεν με βρίζαγε στον δρόμο! Είχα σηκωθεί στο τρόλεϊγια να καθίσει μια κυρία με ψώνια και μου είπε με ένα βλοσυρό βλέμ­μα: «Είσαι τόσο αντιπαθής, που ειδικά από σένα δεν το περίμενα ποτέ να το κάνεις αυ­τό»

«Γενικώς, έχω κάνει πολύ περίεργους ρόλους. Εκανα πρώτη φορά παιδικό θέατρο, τον Σκρουτζ στην «Ιστορία των Χριστουγέν­νων»! Ηταν μαγικό. Με διαφώτισε αυτός ο ρόλος, αλλά και πάλι ήμουν ο κακός και ο άσχημος.

Και τώρα, στους «12 Ενόρκους», επειδή κάνω έναν πολύ κακό χαρακτήρα, ακούω κατά τη διάρκεια της παράστασης διάφορα...

Ενας ήρθε και μου είπε ότι κατά τη διάρκεια της ερμηνείας μου ένιωσε την ανάγκη να μου πετάξει το μπουκαλάκι με το νερό που κρατούσε! Οταν τα ακούω αυτά, χαίρομαι τα μάλα. Αν καταφέρνω να δημιουργώ αυτά τα συναισθήματα στους θεατές όταν υποδύομαι ρόλους κακών, σημαίνει ότι κάνω τη δουλειά μου καλά»

Απλήρωτος έχετε μείνει ποτέ από δουλειά;

Οχι σε πολλές, αλλά ναι. Σε κάποιες θύμω­σα, σε κάποιες άλλες δεν τα θεώρησα χαμέ­να λεφτά, γιατί κάτι πήρα. Σε μία περίπτω­ση , που με κορόιδεψαν πολύ, πήγα δικαστι­κά και κέρδισα την υπόθεση.

Πηγή: Espresso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου