Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Επιλέξτε υγιεινά ροφήματα για τα παιδιά

Καθώς πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, η θερμοκρασία έχει αρχίσει να αυξάνεται, όπως και ο χρόνος που περνούν μικροί και μεγάλοι σε εξωτερικούς χώρους.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνονται επαρκείς ποσότητες υγρών καθημερινά, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων αφυδάτωσης. Ποιες είναι, όμως, οι πιο υγιεινές επιλογές ροφημάτων για τα παιδιά;

Αδιαμφισβήτητα, το νερό θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή, καθώς είναι το ιδανικότερο μέσο ενυδάτωσης για μικρούς και μεγάλους. Από την άλλη, σημαντική μπορεί να είναι και η συνεισφορά του γάλακτος στην ημερήσια πρόσληψη υγρών, αρκεί να προτιμάται κυρίως το λευκό γάλα και να αποφεύγονται τα τυποποιημένα σοκολατούχα προϊόντα με προσθήκη ζάχαρης ή τεχνητών γλυκαντικών.

Ακόμη, οι φυσικοί χυμοί χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, αποτελούν μια καλή επιλογή, καθώς προσφέρουν και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως αποδίδουν αναλογικά περισσότερες θερμίδες, σε σύγκριση με τα ολόκληρα φρούτα και συνεπώς θα ήταν καλό να καταναλώνονται με μέτρο.

Αντίθετα, η κατανάλωση χυμών και φρουτοποτών με προσθήκη ζάχαρης, θα πρέπει να αποφεύγεται, αφού προσφέρουν στα παιδιά «κενές» θερμίδες και συμβάλλουν στην αύξηση της ενεργειακής πρόσληψης. Το ίδιο ισχύει και για ροφήματα όπως τα αναψυκτικά με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης και τα αθλητικά ποτά, τα οποία στερούνται διατροφικής αξίας και μπορεί να αντικαταστήσουν άλλα θρεπτικά τρόφιμα στη διατροφή των παιδιών. Τέλος, τα καφεϊνούχα ροφήματα και τα ενεργειακά ποτά δε θα πρέπει να αποτελούν επιλογές για την ενυδάτωση των παιδιών.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου