Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ποιες γυναίκες αυτ*ϊκανοποιούνται συχνότερα…

Η αυτοϊκανοποίηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σ*ξουαλικότητας, περιβάλλεται όμως από ταμπού ακόμη και σήμερα.

Επειδή βέβαια η επιστήμη και η έρευνα δε γνωρίζουν όρια και κοινωνικές συμβάσεις, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έρχεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτήν την έκφανση της γυναικείας σ*ξουαλικής έκφρασης.

Οι ερευνητές ρώτησαν 196 γυναίκες πόσο συχνά αυτ*ϊκανοποιούνται και πόσο συχνά κάνουν σ*ξ, αλλά και πόσο συχνά θέλουν να αυτ*ϊκανοποιούνται και να κάνουν σ*ξ.

Αφού κατέγραψαν τις... πικάντικες αυτές πληροφορίες, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από τις γυναίκες.

Οι γυναίκες που παρουσίαζαν τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν και αυτές που ήθελαν να αυτ*ϊκανοποιούνται συχνότερα. Παραδόξως, όμως, οι γυναίκες αυτές δεν εξέφρασαν εξίσου έντονη επιθυμία να κάνουν σ*ξ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης αντιστοιχούν στα αυξημένα επίπεδα του στρες, επομένως η σ*ξουαλική επιθυμία της γυναίκας είναι μειωμένη απέναντι σε έναν πιθανό ερωτικό σύντροφο. Παράλληλα, όμως, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «μέτρο αντιμετώπισης» του έντονου στρες.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι μοναδικά, καθώς οι περισσότερες μελέτες που αφορούν στην ερ*τική επιθυμία και την ορμονική λειτουργία έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε πειραματόζωα είτε σε άτομα με πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αντιθέτως, οι γυναίκες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν απολύτως υγιείς και δεν έπασχαν από ορμονικές διαταραχές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου