Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τιμολέων Διαμαντής: «Από ‘κει που μιλάει όλη η Ελλάδα για σένα, ξαφνικά θα μιλάει για κάποιον άλλον»

Την Τετάρτη το βράδυ θα ανακοινωθεί ο νικητής του φετινού MasterChef. Τον τίτλο διεκδικεί ο Μανώλης Σαρρής και η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη.

Με αφορμή τον τελικό, ο περσινός νικητής, Τιμολέων Διαμαντής μίλησε στο περιοδικό Tv Έθνος για την δική του διάκριση, τι αποκόμισε από τη συμμετοχή του αλλά και για το αν θα ήθελε να κάνει τηλεόραση.

Σε λίγο 24ωρα θα δούμε τον τελικό του «MasterChef». Τι θυμάστε από την περσινή σας διάκριση;

«Υπάρχει νοσταλγία για όλα όσα έζησα εκείνες τις ημέρες. Όλη αυτή την ωραία πίεση του να έχεις φτάσει στον τελικό, να σε ξέρει όλη η Ελλάδα. Συναίσθημα χαράς από τη μια και ένα μάθημα ζωής από την άλλη, τώρα που πέρασε ένας χρόνος»

Τι εννοείτε «μάθημα ζωής»;

«Ένας σεφ μου είχε πει τη μία χρονιά θα είσαι ψηλά, την άλλη χαμηλά. Απλώς, από κει που μιλάει όλη η Ελλάδα για σένα, ξαφνικά θα μιλάει για κάποιον άλλον και εσύ θα περνάς σε άλλη φάση»

Είχατε δηλώσει ότι κάποιοι φρόντισαν να χαθείτε. Ποιους εννοείτε;

«Μου έγινε μια ερώτηση ότι έχω χαθεί. Και απάντησα ότι ίσως κάποιος φρόντισε να χαθώ. Δεν ξέρω ονόματα, απλά κάποιοι δεν με ήθελαν στον χώρο της τηλεόρασης και έτσι πλέον δεν είμαι ενεργός στην Tv»

Θα θέλατε να κάνετε τηλεόραση; «Ναι, με τον δικό μου τρόπο. Αν ήταν κάτι που να ταιριάζει στο προφίλ μου, κάτι που να έχει σχέση με τοπικά προϊόντα και με το ταξίδι και γενικά με την Ελλάδα θα το έκανα Όχι απλά να κάνω κάτι για να φαίνομαι. Κάτι που να ταιριάζει σε αυτό που είναι ο Τιμολέων»

Ποιος είναι ο Τιμολέων;

«Είμαι ταπεινός, πολύ αφοσιωμένος σε ό,τι κι αν κάνω, μου αρέσει να δουλεύω με καλύτερους για να γίνομαι καλύτερος. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια έχω καταλάβει τι θέλω να κάνω και έχω πάντα στο μυαλό μου μία φράση: μαγειρεύω για να ταξιδεύω και δεν ταξιδεύω για να μαγειρεύω. Εχει διαφορά. Δουλεύω για να μπορώ να κάνω τα ταξίδια μου μέσα από τη μαγειρική, να βλέπω καινούργια πράγματα και κουλτούρες»

Ποια τα οφέλη που είχατε ως νικητής του «MasterCjef»; Τι άλλαξε στη ζωή σας;

«Γίνεσαι γνωστός και κάνεις γνωριμίες, παίρνεις κάποια χρήματα τα οποία μπορείς να επενδύσεις λίγο πιο γρήγορα στον εαυτό σου, να πας ταξίδια να φας σε κάποια εστιατόρια ή να βοηθήσεις κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που γίνεται με τα μικρά παιδάκια που σε έχουν σαν ήρωα. Είσαι ο νικητής για εκείνα. Πας κοντά τους, τους μιλάς, τους χαμογελάς, τα βοηθάς άμα έχουν ασθένεια ή προβλήματα Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος ενός νικητή: να μπορείς να προσφέρεις χαμόγελο σε μικρά παιδιά», λέει ο ίδιος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου