Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Δεν φαντάζεστε τι ήθελε να γίνει , όταν ήταν παιδί, η Γιώτα Νέγκα

Η Γιώτα Νέγκα έχει διαγράψει μια σημαντική καριέρα στο τραγούδι, αλλά όταν ήταν παιδί, ήθελε ν' ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Όπως, όλα τα παιδιάκια, έτσι και η Γιώτα Νέγκα σκεφτόταν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει.
Από το μυαλό της είχαν περάσει διάφορα πράγματα, αλλά όχι το τραγούδι. Αφού, όπως εξήγησε, το τραγούδι ήταν στο αίμα της και ήξερε πως ότι και να γίνει, εκείνη θα τραγουδάει για πάντα.

Για ποιο πράγμα παραπονιούνται πιο συχνά οι συνεργάτες σου;

«Ότι τα θέλω όλα τώρα! Πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι πάρα πολύ ανυπόμονη. Προσπαθώ αρκετά για να κατεβάσω ταχύτητες, να πω «Εντάξει, ηρέμησε, όλα θα γίνουν». Επειδή παθιάζομαι με αυτό που κάνω, γίνομαι και ανυπόμονη. Και καμιά φορά γκρινιάζω...»

Πες μου ένα στοίχημα που έχεις βάλει με τον εαυτό σου...

«Να εξακολουθήσω, όταν τραγουδάω, να είμαι 15 χρόνων Αν πάω 17, ανησυχώ! Αυτή η ένωση με τον κόσμο είναι μαγική. Μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα υγείας ή να πονά μέση η μου, ανεβαίνω στη σκηνή και δεν νιώθω κανέναν πόνο. Μόλις αφήνω το μικρόφωνο, έρχονται ξανά όλοι μαζί. Αφού καμιά φορά με πειράζουν οι μουσικοί μου, λέγοντας: «Έλα, δεν πονάς. Χαϊδεύεσαι...»».

Θα έλεγες πως μέχρι τώρα είχες μια σχετικά εύκολη ζωή;

«Θα σου πω αρχικά πως ως παιδί είχα μια υπέροχη ζωή. Η αγάπη των γονιών μου με θωράκισε και με δυνάμωσε για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Είμαι μοναχοπαίδι και παιδί του έρωτα. Ο μπαμπάς μου έλεγε πως «Βγήκες τόσο καλή, που σπάσαμε το καλούπι μετά». Οικονομικά δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά δεν είχε σημασία, γιατί τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από αυτά...»

Τι δουλειά έκαναν οι γονείς σου;

«Ο μπαμπάς μου ήταν κατά βάση ψυκτικός, αλλά καλλιτέχνης στην ψυχή. Έπιαναν τα χέρια του στα πάντα, από το να χτίσει και να φτιάξει τα ηλεκτρολογικά μέχρι να ζωγραφίσει και να παίξει μπουζούκι. Τραγουδούσε, έψελνε, μαθαίναμε μαζί βυζαντινή μουσική. Η μαμά, από την άλλη, ήταν η σταθερότητα. Η δύναμη. Το καθαρό μυαλό. Το πλαίσιο που επέτρεπε στον μπαμπά να είναι όλα τα παραπάνω. Σήμερα, είναι 75 χρόνων. Μοιράζεται τις αγωνίες μου και χαίρεται με τις χαρές μου. Καμιά φορά, έρχεται στα live και της δίνω το μικρόφωνο.'Εχει πολύ ωραία φωνή, αλλά δεν έχει το σαράκι της σκηνής. Εγώ με τον μπαμπά το είχαμε...»

Πρέπει να έχεις αυτά το «σαράκι» για να κάνεις το οτιδήποτε, έτσι;

«Δεν θυμάμαι ποιον καταξιωμένο ηθοποιό τον ρώτησε κάποτε ένας νέος «Μπορώ να γίνω ηθοποιός;» και εκείνος του απάντησε: «Αν ρωτάς, μη γίνεις!». Για να αντέξεις τις δυσκολίες στην τέχνη, και ιδίως στη μουσική που μαζί με το θέατρο είναι η πιο άμεση μορφή τέχνης, δουλεύεις καθημερινά με το νευρικό σου σύστημα. Αν αυτό δεν είναι ανάγκη σου δεν αντέχεις και να το κάνεις»

Η Γιώτα Νέγκα έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στο τραγούδι.
 Όμως, όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει κάτι άλλο, όταν μεγαλώσει.

Από μικρό κορίτσι έλεγες ότι θα γίνεις τραγουδίστρια;

«Μικρή έλεγα διάφορα χαζά. Από ηθοποιός και αεροσυνοδός μέχρι -μη γελάσεις, σε παρακαλώ!- να ασχοληθώ με το μόντελινγκ και να περπατάω στην πασαρέλα. Παιδί ήμουν και το μυαλό μου ήταν θολωμένο. Ποτέ δεν είπα «Θα γίνω τραγουδίστρια», γιατί τραγουδούσα από παιδί. Το τραγούδι ήταν μέσα στη ζωή μου. Ήξερα πως ό,τι και να γίνει, εγώ θα τραγουδάω. Γι' αυτό και επέλεξα να σπουδάσω μουσική αρκετά μεγαλύτερη» εξήγησε στο People.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου