Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ποιος ζει σήμερα στο ρετιρέ του Σεργιανόπουλου όπου είχε δολοφονηθεί; (φωτο)

Μαύρη επέτειος η 4η Ιουνίου για όσους γνώρισαν, συνεργάστηκαν και αγάπησαν τον Νίκο Σεργιανόπουλο αφού πριν από 11 ολόκληρα χρόνια κόπηκε βάναυσα -με 21 μαχαιριές- το νήμα της ζωής του. 

Ήταν πρωί εκείνης της τραγικής ημέρας του 2008, όταν όλα τα κανάλια με ζωντανές συνδέσεις από την οδό Χίου στο Παγκράτι ενημέρωναν -και σόκαραν συγχρόνως- το Πανελλήνιο με την είδηση ότι είχε βρεθεί δολοφονημένος με 21 μαχαιριές ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Ένας σεμνός και χαμηλών τόνων ηθοποιός, ο οποίος ήθελε να μιλούν για εκείνον μόνο για την υποκριτική του δεινότητα και τις καλλιτεχνικές του επιλογές.

Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει, όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο πιο αληθοφανές έδειχνε το... σενάριο που τελικά αποδείχτηκε πέρα για πέρα αληθινό.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί από την οικιακή βοηθό του νεκρός, πνιγμένος στο αίμα σε μία πραγματικά φρικαλέα σκηνή φόνου.

Από τότε πέρασαν έντεκα ολόκληρα χρόνια, όμως ο καλλιτεχνικός κόσμος συνεχίζει να θρηνεί για την απώλειά του. Το ίδιο και τα ανίψια του, τα μόνα που έμειναν πίσω, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του "ξεκληρίστηκαν". Η αδελφή του έφυγε από τη ζωή έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του ηθοποιού, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Η μητέρα τους δεν άντεξε τον χαμό τους και λίγο καιρό αργότερα έφυγε και εκείνη για το μεγάλο ταξίδι. Την ακολούθησε και ο γαμπρός της, σύζυγος της κόρης της που ήταν και ο μόνος που είχε μείνει πίσω για να φροντίζει τις υποθέσεις της οικογένειας. Έμειναν πίσω τα δύο παιδιά της αδελφής του που ήταν και οι μοναδικοί κληρονόμοι της περιουσίας που είχε δημιουργήσει ο ηθοποιός. Η περιουσία του όλη ήταν ένα σκάφος και ένα ρετιρέ.

Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του παλιότερα ο ανιψιός του Γιώργος, αναγκάστηκε να πουλήσει το σκάφος καθώς το κόστος συντήρησής του ήταν πολύ υψηλό.

Τι απέγινε όμως το ρετιρέ όπου είχε βρει φρικτό θάνατο ο αξέχαστος ηθοποιός;

Τα πρώτα χρόνια μετά τον θάνατο του ηθοποιού και παρά το γεγονός ότι το ρετιρέ στο Παγκράτι ήταν "φιλέτο" της περιοχής και ένα ωραίο διαμέρισμα με μοναδική θέα, τα ανίψια του δεν μπορούσαν να το νοικιάσουν καθώς αμέσως αντιλαμβάνονταν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές τι είχε συμβεί εκεί μέσα. Και μόνο στην ιδέα, το απέρριπταν αμέσως.


Έξι χρόνια μετά την τραγική δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, τελικά βρέθηκε υποψήφιος ενοικιαστής ο οποίος είναι διακεκριμένος αρχιτέκτονας όμως για ευνόητους λόγους δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Το σπίτι έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων για να μη θυμίζει σε τίποτα τους παλιούς χώρους και φυσικά το αποτρόπαιο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού.
 

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου