Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Τι σχεδιάζουν τα κανάλια - Ποιοι ανανεώνουν και ποιοι «εμπλέκονται» σε μεταγραφές; (φωτιο)

Ο Ιούνιος, πέρα από το καλοκαίρι και τα... κουνούπια, φέρνει και πονοκέφαλο στα διευθυντικά στελέχη των καναλιών, τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των αποφάσεων για τους σταθμούς.

Ο προγραμματισμός των καναλιών ξεκινά κλείνοντας πρώτα τα εσωτερικά μέτωπα, πραγματοποιώντας δηλαδή τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν με τα πρόσωπα εκείνα που φέρνουν στο κανάλι τηλεθέαση, έσοδα και πρεστίζ.

Στη συνέχεια εξετάζουν τα slots που θέλουν να ενισχύσουν και τα προγράμματα που δυνητικά θα βελτιώσουν τη συνολική τηλεθέαση και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Ο ΑΝΤ1, για παράδειγμα, που έχει διανύσει μια αξιοσημείωτη σεζόν, θα προσπαθήσει να κρατήσει όλα του τα πρωτοκλασάτα ονόματα, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και σημειώνουν πρωτιές στις ζώνες τους, ενώ το κομμάτι της μυθοπλασίας μάλλον θα ενισχυθεί.

Πέρα από τα σίριαλ που συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν, έρχονται και τρία ακόμη.

Μάλιστα, το σίριαλ "Άγριες Μέλισσες" λέγεται πως είναι η ακριβότερη παραγωγή της δεκαετίας.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ελένη Μενεγάκη και ο Χρήστος Φερεντίνος θα είναι και του χρόνου στις επάλξεις.

Στον ALPHA θα συνεχίσουν για ακόμη μία χρονιά την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων, ποντάροντας στη μυθοπλασία, ισχυρό όπλο του σταθμού.

Το Σόι Σου τελειώνει, ενώ παραμένουν το Έλα Στη Θέση Μου και Η Μουρμούρα.

Στα σκαριά βρίσκονται τρεις νέες σειρές, Κρατάς Μυστικό, Love After Love, και Αστέρια στην άμμο.

Το Λόγω Τιμής και τα σίκουελ των σειρών Πολυκατοικία και Κόκκινο Δωμάτιο θα είναι τα νέα μεγάλα στοιχήματα του ΣΚΑΙ.

Οι ξένες ταινίες θα έχουν και πάλι σημαντικό μερίδιο στο πρόγραμμα του Star, ενώ θα υπάρξει και ένα νέο πρότζεκτ στο οποίο ποντάρουν πολλά οι ιθύνοντες του σταθμού.

Το OPEN, επενδύει και πάλι στο Ου Φονεύσεις, του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ ποντάρει πολλά και στη νέα υπερπαραγωγή, Το Κόκκινο Ποτάμι, που αφορά τον διωγμό των Ποντίων.

Στο πρώτο μισό της σεζόν θα δούμε σίγουρα και το X-Factor, του οποίου τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Να υπενθυμίσουμε πως στην παρουσίαση θα είναι η Δέσποινα Βανδή, ενώ στην κριτική επιτροπή οι: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Μάστορας, Γιώργος Θεοφάνους και Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

Το καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού θα συνεχίσει κανονικά, όπως και αυτό του Σαββατοκύριακου.

Στο Star θα δούμε και την επόμενη σεζόν τα δύο ριάλιτι που σάρωσαν φέτος, το Next Top Model (έχουν ήδη αρχίσει τα γυρίσματα με την ίδια κριτική επιτροπή) και το MasterChef.

Η επιτυχημένη συνταγή θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν (Στη Φωλιά των Κου Κου, Αλήθειες με τη Ζήνα, Shopping Star), ενώ φέτος ο Πέτρος Πολυχρονίδης γίνεται ο μακροβιότερος παρουσιαστής του παιχνιδιού, Ο Τροχός της Τύχης.
Το Nomads τερματίζει τη διετή παρουσία του

Η ραχοκοκαλιά του ενημερωτικού προγράμματος του ΣΚΑΙ, θα παραμείνει ίδια, όπως και τα προγράμματα-σημαίες του σταθμού, The Voice, Έλλάδα, Έχεις Ταλέντο και My style rocks.
 
Από τα προαναφερόμενα δεν λείπει τυχαία το Survivor, που μοιάζει δύσκολο να συνεχίσει, ενώ παρόμοια τύχη θα έχει το Power of love.

Αντιθέτως, δύο νέα παιχνίδια, το Guess my age και το Boom, θα παρουσιαστούν, το πρώτο στις αρχές Οκτωβρίου και το δεύτερο περίπου στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Φαίη Σκορδά

Ο σταθμός εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωση για το αν η Φαίη θα συνεχίσει. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:
«Μετά από έξι συνεχή χρόνια στην πρώτη θέση επιλογής του τηλεοπτικού κοινού, η Φαίη Σκορδά θα συνεχίσει να προσφέρει «Το Πρωινό» στους τηλεθεατές του ΑΝΤ1, ανανεώνοντας τη συνεργασία της με τον σταθμό για τα επόμενα 3 χρόνια. Το Πρωινό» διανύει και φέτος μια επιτυχημένη σεζόν, και κυριαρχεί στη ζώνη 10:00-13:00 με συνολικό μέσο όρο 20,2% στα δυναμικά κοινά. Στη ζώνη προβολής της εκπομπής, ο ΑΝΤ1 παραμένει πρώτος από την αρχή της σεζόν με 3,9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από το δεύτερο κανάλι»

Ζέτα Μακρυπούλια

Η ζώνη που παίζει το Ρουκ Ζουκ έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο ναρκοθετημένες της ελληνικής τηλεόρασης, παρ' όλα αυτά η παρουσιάστρια καταφέρνει να σημειώνει πρωτιές.

Το γεγονός αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τις τηλεοπτικές στήλες - πόσο μάλλον από ιθύνοντας του καναλιού

Η Ζέτα είναι αγαπητή στο κοινό και μια ενδεχόμενη φυγή της θα ήταν διπλό πλήγμα, αφού όχι μόνο θα έχει βρεθεί νέο προϊόν για τη ζώνη, αλλά θα ενδυναμωνόταν, ύστερα από τόσα χρόνια στο κανάλι, ο ΑΝΤ1 τη θεωρεί «παιδί» του.

Ναταλία Γερμανού
Η επιστροφή της Ναταλίας στο «τηλεοπτικό της σπίτι», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον ALPHA η παρουσιάστρια, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μια και το Καλύτερα Δε Γίνεται, ήταν αναμφίβολα ο νικητής της μεσημεριανής ζώνης του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού People, η εκπομπή θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, καθώς τόσο η Ναταλία όσο και τα στελέχη του ALPHA, έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνεργασία τους.

Όσον αφορά την υπόλοιπη ομάδα της εκπομπής, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να γίνουν ορισμένες αλλαγές σε πρόσωπα, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες, αλλά και κάποιες «τονωτικές ενέσεις», ώστε να επιστρέψει δυναμικά το φθινόπωρο.

Βίκυ Καγιά

Τα νούμερα τηλεθέασης τόσο του GNTM όσο και του Shopping Star, δείχνουν πως τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά projects έχουν αγαπηθεί και έχουν γίνει συνήθεια στο τηλεοπτικό κοινό.

Η Βίκυ Καγιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας και των δύο εκπομπών και το κανάλι ποντάρει στις γνώσεις, την ατάκα και την τηλεοπτική της δυναμική.

Συνεπώς, η συνεργασία της με το Star θα συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Μαρία Μπεκατώρου

O ANT1 ανανέωσε το συμβόλαιό του στις 6/6 με τη Μαρία Μπεκατώρου για 2+1 έτη. 
Η Μαρία Μπεκατώρου ανήκει στο δυναμικό του ΑΝΤ1 από το 2013 και καταγράφει σταθερά πρωτιές σε δυναμικά και πρωτότυπα ψυχαγωγικά projects.

Με την ανανέωση της συνεργασίας τους και οι δύο πλευρές συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σεζόν με τα προγράμματα «Still Standing» και «Your Face Sounds Familiar» τα οποία βρέθηκαν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του τηλεοπτικού κοινού και τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με συνολικό μέσο όρο 19,0% και 24,5% αντίστοιχα, στα δυναμικά κοινά.

Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα είναι η νικήτρια της late night ζώνης με την εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα».

Οι δυνατοί καλεσμένοι σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και την τηλεοπτική πείρα της παρουσιάστριας έφεραν τη συγκεκριμένη εκπομπή στην πρώτη θέση της προτίμησης των τηλεθεατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του People, το συμβόλαιο της Ελεονώρας είναι διετές.

Συν τοις άλλοις, τα νούμερα τηλεθέασης άφησαν τα στελέχη του ALPHA απόλυτα ικανοποιημένα, οπότε η δεύτερη σεζόν Μετά τα Μεσάνυχτα είναι σίγουρη.

Το μόνο που μένει να οριστικοποιηθεί είναι το αν η εκπομπή θα προβάλλεται μία ή δυο φορές την εβδομάδα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον γενικότερο προγραμματισμό για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.
πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου