Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Ανδρέας Μπάρκουλης: Η μεγάλη αδυναμία του ηθοποιού στον άγνωστο εγγονό του

Κάθε φορά που μιλούσε για εκείνον τα δάκρυα από τα μάτια του Ανδρέα Μπάρκουλη έτρεχαν. Η συγκίνηση και η περηφάνια πλημμύριζαν την ψυχή του, αφού στο πρόσωπο του έβλεπε τον ίδιο του τον εαυτό.

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον αιώνιο ζεν πρεμιέ, αναφέρουν πως η μεγάλη του αδυναμία, δεν ήταν άλλη από τον λατρεμενο του εγγονό Ανδρέα Καρλατήρα.

«Με τον παππού μου έχουμε την ίδια τρέλα, τις ίδιες γυναικοκατακτήσεις, το ίδιο χιούμορ. Γενικά είμαι ένας μικρός Μπάρκουλης», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του.

Ο Ανδρέας Καρλατήρας, που πήρε το όνομα του αξέχαστου πρωταγωνιστή, είναι γιος της κόρης του Βίκυς, την οποία είχε αποκτήσει εκτός γάμου.

Η μεγάλη επιθυμία

Η αναγνώριση της μητέρας του Βίκυς ως νόμιμου παιδιού του Ανδρέα Μπάρκουλη έγινε κατόπιν επιθυμίας του μεγά­λου ηθοποιού, όταν εκείνος ήταν παντρεμένος με την Έφη Αναστασίου.

«Από μικρή είχα σχέσεις μαζί του, αλλά δεν ήταν ουσιαστικές. Πολλές φορές δεν ήθελα και εγώ η ίδια να τον δω. Θύμωνα μαζί του, έκανα "τσαλίμια". Έλε­γα: "Γιατί ο πατέρας μου δεν είναι δίπλα μου;". Μετά συ­νήθισα απλώς να μην έχω πα­τέρα», έχει πει σε συνέντευξη της η Βίκυ.

Παρότι οι σχέσεις πατέρα και κόρης είχαν περά­σει από 40 κύματα, ο πρωταγωνιστής δεν έκρυβε την αδυ­ναμία στα εγγόνια του.

«Από όταν θυμάμαι τη ζωή μου, εγώ έζησα δίπλα στον παππού Ανδρέα. Ήταν καλοκάγαθος, ζωηρός, πολύ φιλικός με όλη μας την οικογένεια. Γενικά έζησα έντονα τον Μπάρκου­λη, αλλά από την οικογενεια­κή του πλευρά. Όχι τον σταρ Μπάρκουλη, γιατί ήμασταν μια οικογένεια. Θυμάμαι που μας έπαιζε στα γόνατα, που συνεχώς μας ψώνιζε δώρα, που γελούσε μαζί μας», δήλωσε στο Χάι.

Η έντονη ανάμνηση


Οι στιγμές που έχει ζήσει με τον διάσημο παππού του, έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη του, ενώ κρατά όλες τις συμβουλές που του έχει δώ­σει σαν φυλαχτό.

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμα­σταν παιδιά, ο παππούς είχε πάρει σε όλους δώρα, εκτός από μένα που είχα το όνομα του. Εγώ λοιπόν άρχισα τα κλάματα . Ξαφνικά ο παππούς βγάζει από την τσέπη του 100.000 δραχμές και μου τις δίνει για να σταματήσω να κλαίω. Τόσο καλός ήταν», έχει πει σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.

Οι δυο τους είχαν «χτίσει» μια σχέση σε γερά θεμέλια, με τον Ανδρέα Καρλατήρα να παραδέχεται πως πάντα επεδίωκε να έχει επαφή με τον παππού του.


«Πάντα με αγαπούσε και πάντα ήθελε να τον βλέπω. Μου είχε ιδιαίτερη αδυναμία γιατί είχα το όνομα του. Το ίδιο αδυναμία έχει και στον γιο του Νικόλα, που έχουμε πολύ καλές σχέσεις, αλλά και με τη σύζυγο του Μαρία», έχει πει.

Ωστόσο με πόνο καρδιάς έχει παραδε­χτεί μεταξύ άλλων πως: «Τους τελευ­ταίους μήνες δεν είχα επαφή, γιατί ο παππούς είχε πολλά προβλήματα υγεί­ας». Μέσα από τις αφηγηθείς της μητέ­ρας του ο Ανδρέας Καρλατήρας συνει­δητοποίησε πως ο παππούς του υπήρξε είδωλο για τον γυναικείο πληθυσμό, με τα θηλυκά να καρδιοχτυπούν για ένα

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου