Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Kατερίνα Λέχου: Η δήλωση για την προσωπική της ζωή που θα συζητηθεί

Ένα ακόμη καλοκαίρι βρίσκει την Κατερίνα Λέχου να δουλεύει στην Αθήνα.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την παράσταση το «Δικό μας σινεμά» όπου υποδύεται τη Μιράντα, για τα μελλοντικά σχέδια της και για την προσωπική ζωή της.

Τα όσα είπε για την προσωπική της ζωή όμως, δημιουργούν ερωτήματα και σίγουρα οι δηλώσεις της αυτές δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Ενα ακόμη καλοκαίρι στην Αθήνα δουλεύοντας και μάλιστα σε μια παράσταση που πολλοί περίμεναν να δουν όταν ανακοινώθηκε.

«Ναι. Ήταν τόσο αυθόρμητο το «ναι», τόσο από καρδιάς, που δεν το πολυσκέφτηκα. Αυτό είναι καλό, σημαίνει ότι το ήθελα».

Έχετε παίξει ξανά σε μια τέτοια παράσταση με χορό και τραγούδι;

«Έχω πάρει μέρος σε μιούζικαλ αλλά το «Δικό μας σινεμά» δεν είναι μιούζικαλ. Είναι μουσική παράσταση. Η πρόζα είναι πρόζα και το τραγούδι έρχεται ως επιστέγασμα. Θέλει πολύ καλό κούρδισμα ανάμεσα στους ηθοποιούς, που είναι πολλοί, στους χορευτές και στους μουσικούς. Είναι ένα δύσκολο παζλ. Ελπίζω στο θεατή να φαίνεται απλό και εν ροή, αλλά στην εκτέλεση του είναι ένα πολύπλοκο πράγμα. Οφείλεται πολύ στον Μιχάλη Ρέππα και στον Θανάση Παπαθανασίου, οι οποίοι είχαν ως μόνιμη επωδό στις πρόβες το θέμα του χρόνου και του συντονισμού. Ο σκηνοθέτης είναι ο μαέστρος μιας παράστασης».

Υποδύεστε τη Μιράντα Σαρρή, μια γυναίκα αφοσιωμένη στο θέατρο.

«Απολύτως. Φτάνει στο σημείο που παραμελεί την προσωπική της ζωή και το παιδί γιατί όλη της η αγάπη είναι το θέατρο και σνομπάρει λίγο το σινεμά. Είναι ο κλασικός τύπος θεατρίνας, η οποία αφήνει την προσωπική της ζωή και όλα τα άλλα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Ουσιαστικά είναι μόνη της και δεν μπορεί να διατηρήσει σχέσεις ούτε καν με την κόρη της. Είναι η δραματική νότα της ιστορίας».

Η Μιράντα είναι απόλυτη στο ρεπερτόριο που επιλεγεί.

«Είναι μια πολύ αυστηρή θεατρίνα σε ό,τι αφορά στην ποιότητα και το σινεμά, το κάνει μόνο για τα λεφτά. Πέφτει στην ανάγκη να κάνει σινεμά, γιατί με τα λεφ

τά που θα βγάλει θα χρηματοδοτήσει την επόμενη παράσταση. Στη σημερινή εποχή η αντιστοιχία είναι με την τηλεόραση».

Η Κατερίνα Λέχου συμμετέχει στο θεατρικό μιούζικαλ «Το δικό μας σινεμά».

Η ηθοποιός είναι χαμηλών τόνων και δεν μιλάει συχνά για την προσωπική της ζωή.

Θα επιλέγατε μια ζωή όπως της Μιράντας, η οποία θυσίασε τα πάντα για το θέατρο, ή θεωρείτε ότι δεν πρέπει να αφήνεις κενά στην προσωπική σου ζωή; 

«Για πάρα πολλά χρόνια είχα επενδύσει πολύ στη δουλειά και αυτό φαίνεται από την προσωπική μου ζωή. Δεν παντρεύτηκα νωρίς, δεν έκανα οικογένεια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στη δουλειά ό,τι επένδυα το έπαιρνα πίσω, σε αντίθεση με την προσωπική ζωή. Βαθιά μέσα μου, όμως, πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο οι ανθρώπινες σχέσεις. Είναι αναντικατάστατο πράγμα. Και δεν μιλώ μόνο για τους έρωτες, αλλά για όλο τα φάσμα των σχέσεων που δομείς στο πέρασμα της ζωής σου. Ενώ λοιπόν είχα «παραιτηθεί» λίγο, ότι δεν τα καταφέρνω σε αυτό το κομμάτι, τελικά για μένα είναι το πιο σημαντικό. Δεν θα το έβαζα ποτέ σε δεύτερη μοίρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου