Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

O Mαχαιρίτσας «πήρε τ΄όπλο του» - Άγριο χώσιμο στα μουσικά talent show

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον Αντώνη Ρέμο και την Πάολα, για τα talent show και τι πιστεύει γι’ αυτά.

Επίσης αποκάλυψε αν του έχουν γίνει προτάσεις από την τηλεόραση.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια και απάντησε σε ό,τι κι αν ρωτήθηκε.

Ο καλλιτέχνης δεν δίστασε να τα «χώσει» στα μουσικά talent shows.


Η Ελένη Βιτάλη είχε πει δεν μου αρέσει ο Ρέμος δεν μου άρεσα η Πάολα, κάτι που συζητήθηκε πολύ στα μέσα.

«Μα δεν έχει δικαίωμα η Ελένη να πει τη γνώμη της; Όπως και ο Ρέμος έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του και η Πάολα έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη της. Ε, και η Ελένη έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη της. Αλίμονο. Και μιλάμε για την Ελένη Βιτάλη, έτσι; Τερατώδης τραγουδίστρια, δεν το συζητάμε. Κορυφαία... Ρε φίλε, εγώ δεν είπα τίποτε όταν με ρωτήσαν για τις δηλώσεις του Γαϊτάνου, τότε, που είχε πει κάτι για τη Χρυσή Αυγή και έπεσαν όλοι να τον κατασπαράξουν. Δηλαδή, πού είναι αυτό το μότο που λέει ότι "μπορεί να κάνεις λάθος και να διαφωνώ, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμα να μιλάς". Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και ο καθένας παίρνει την ευθύνη αυτών που λέει. Για την ευθύνη την πήρε ο Γαϊτάνος, ενίοτε ο Σφακιανάκης, η Βιτάλη, εγώ. Κρίνεσαι, η αλήθεια είναι ότι κρίνεσαι... δεν μπορεί να μην κριθείς. Αλλά έχεις δικαίωμα να λες».

Συμφωνείτε μαζί της;

«Όχι, είναι καλός τραγουδιστής ο Ρέμος. Την Πάολα δεν την έχω πολυακούοει, παρότι έχει γίνει ένας μεγάλοι ντόρος. Αλλά λένε ότι είναι καλή. Ο Σαββόπουλος, ας πούμε, την εκθειάζει πολύ. Δεν έχω πολύ άποψη για την Πάολα. Για τον Ρέμο, που τον έχω ακούσει, είναι καλός τραγουδιστής και δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια στα πράγματα! Δεν μπορείς να είσαι στα πράγματα πολλά χρόνια αν δεν αξίζεις κάτι. Λέγανε για τη Βίσση. Μα δεν μπορεί να είναι νούμερο ένα στο χώρο της τόσο καιρό αν δεν αξίζει».

Τα talent show μπορεί να είναι μια λύση για τη παιδί που δεν έχει δημόσιες σχέσεις και πρόσβαση στη μουσική βιομηχανία;

«Όχι. Ξέρεις γιατί; Γιατί κανείς δεν έχει γίνει φίρμα μέσα σε τρεις μήνες ή τέσσερις. Και αν γίνει μέσα σε τρεις μήνες φίρμα, σε άλλους τρεις θα ξεχαστεί. Αυτό είναι νόμος, απαράβατος! Για να κάνεις κάτι σήμερα πρέπει να παγιωθείς, πρέπει να ταλαιπωρηθείς, να σκιστείς, να κάνεις live, να παίξεις από εδώ και από εκεί».

Από το πρωί μέχρι το βράδυ έχουμε talent show, όμως. Για τη μαγειρική, για τη μουσική, ριάλιτι με ταλέντα.. στις σχέσεις!

Απαπα σχέσεις… Της μαγειρικής τα βλέπω. Της μαγειρικής είναι ένα έντιμο talent show. Το να θέλει κάποιος να πάει να μαγειρέψει και να πιστεύει ότι είναι καλός και να είναι και καλός, δεν είναι άσχημο. Εξάλλου κάθεσαι, χαζεύει, έχει ένα ενδιαφέρον».

Για τα μουσικά talent show τι πιστεύετε;

«Τώρα που μιλάμε, πριν από λίγο, ήρθαν κάποιοι από ένα σόου να τους μιλήσω, να πω δυο κουβέντες γιατί πάει ο γιος ενός πολύ καλού μου φίλου. Και τους είπα αυτό: «χαρά στο κουράγιο του, που έρχεται. Εγώ δεν θα τον έστελνα. Δεν θα τον άφηνα. Την κόρη μου, ας πούμε, δεν θα την άφηνα να πάει». Και μου λένε γιατί; Γιατί δεν μπορώ να βλέπω τα παιδάκια πιασμένα χέρι χέρι, μέσα στην αγωνία για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει και να σπαράζει η καρδιά τους. Ας έκαναν talent show χωρίς το ποιος θα μείνει και ποιος θα κερδίσει στο τέλος. Μπαρούφες. Θα κερδίσει στο τέλος και θα πάρει το φοβερό βραβείο, το συμβόλαιο στην εταιρεία... Ποια εταιρεία; Δεν υπάρχουν εταιρείες. δεν υπάρχουν δίσκοι, δεν υπάρχει δισκογραφία. Τι παραμύθια είναι αυτά; Αυτό που ισχύει είναι ότι κάνουν μια εκπομπή για να κάνει θεαματικότητα και να έχουν νούμερα».

Είναι, όμως, πολλοί οι αξιόλογοι καλλιτέχνες που πάνε ως κριτές. Ο Μαραβέγιας, ο Στόκας…

«Εγώ δεν πάω. Καλά κάνουν, αφού νομίζουν ότι κάτι γίνεται με αυτό. Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά. Και έχω λόγους που δεν πιστεύω. Περάσανε από αυτά τα παιχνίδια που επί δέκα χρόνια τώρα, μας ταλανίζουν την ψυχή, τρεις χιλιάδες παιδιά. Από αυτούς που βγήκαν στο τέλος και προχωρούσαν, οι οποίοι ήταν εκατό, εξήντα, δέκα, υπήρχαν τουλάχιστον τριάντα παιδιά που ήταν εξαιρετικά. Εξαιρετικά! Έτυχε να δω κάποια. Πού είναι αυτά τα παιδιά; Από τρεις χιλιάδες άτομα που περάσανε, βγήκαν τρεις τραγουδιστές, τέσσερις. Από τους οποίους τέσσερις, ένας είναι ο Οικονομόπουλος. Αυτός έχει κάνει καριέρα, δηλαδή. Ο οποίος θα μπορούσε να την έχει κάνει και χωρίς να έχει πάει εκεί γιατί είναι καλός τραγουδιστής».

Αν είχατε μια πολύ μεγάλη οικονομική ανάγκη, αν δεν είχατε να πληρώσετε για το σπίτι, για την κόρη σας, θα πηγαίνατε για καλά λεφτά;

«Όλα αυτά τα χρόνια σε πληροφορώ παρά τις λανθάνουσες επικρατούσες απόψεις, βρέθηκα σε εποχές που είχα πάρα πολύ μεγάλη οικονομική ανάγκη. Μπορεί να δουλεύω είκοσι χρόνια non stop, ο τρόπος ζωής μου όμως, είναι τέτοιος και τα έξοδα μου είναι τέτοια -όχι τίποτα φοβερά- ένα παιδί που σπούδαζε χρόνια στην Αγγλία, διάφορους ανθρώπους που δουλεύουν για μένα και εγώ είμαι υποχρεωμένος να σκίζομαι γι’ αυτούς. Είχα πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα κατά καιρούς. Πολλά. Εξάλλου, τώρα τα πράγματα έχουν γίνει τέτοια που χρειάζεται τριπλή δουλειά για τα μισά λεφτά».

Σας έχουν γίνει προτάσεις από την τηλεόραση;

«Μου έχουν γίνει προτάσεις, ναι. Δεν πήγα. Κάποιες εποχές οι προτάσεις ήταν και πάρα πολύ δελεαστικές:

"Πάρε μια επιταγή και βάλε το νούμερό σου". Και το αρνήθηκα Γιατί δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα. Δε θέλω να βλέπω τα παιδιά να υποφέρουν, εκεί», ανέφερε στο Grande.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου