Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Πασίγνωστος τραγουδιστής παραδέχεται: «Ο πρώτος μου δίσκος πήγε άπατος) (φωτο)

Το 1989 αποφάσισε να ξεκινήσει την σόλο καριέρα του.  

Τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως θα ήθελε, αφού η πρώτη του δισκογραφική δουλειά δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενε. Αυτό, ήταν κάτι που τον έκανε να σκεφτεί να τα παρατήσει.
Υπήρξαν φάσεις στην καριέρα σας που κάνατε συμβιβασμούς;

«Συμβιβασμούς δεν έχω κάνει. Δεν χρειάστηκε κιόλας. Κάποια ελαστικότητα σε κάποια πράγματα μπορεί να είχα επιδείξει, αλλά όχι συμβιβασμούς. Γιατί να κάνω; Δεν υπήρξε καμία ανάγκη. Σε κάποιες σχέσεις με ανθρώπους ή σε κάποιες επιλογές από τραγούδια, ίσως να μην ήμουν πάντα αυστηρός. Όμως να πάω να τραγουδήσω σ' ένα μαγαζί με λουλούδια και να παίρνω ένα χιλιάρικο παραπάνω; Δεν το έκανα αυτό, ενώ θα μπορούσα να το κάνω. Δεν μ' αρέσει. Είναι ένα πράγμα που δεν με εκφράζει. Ούτε εγώ θα μπορούσα να λειτουργήσω, ούτε αυτοί που πηγαίνουν σ' αυτά τα μαγαζιά θα μπορούσαν να ευχαριστηθούν με μένα»

Η πρώτη μεγάλη ανασφάλεια στην καριέρα σας;

«Το 1989, έκανα έναν δίσκο μόνος που πήγε άπατος. Ο «Μαγαπάς και η Σαγαπώ» λεγόταν. Ήταν σαν μια συνέχεια από τους Τερμίτες. Είχε ένα τραγουδάκι που ψιλοακούστηκε εκείνη την περίοδο, όμως με έπιασε μια απογοήτευση μεγάλη. Έλεγα πως η καριέρα μου είχε τελειώσει. Πως όλη αυτή η ιστορία ήταν μάταιη. Τότε προέκυψε το «Διδυμότειχο μπλουζ».

Ο Νταλάρας ήταν το όχημα, δεν ήταν το δια ταύτα. Εγώ έγραψα αυτό το τραγούδι για να το πω με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θέριζε τότε. Ο,τι τραγουδούσε γινόταν χρυσός. Ήθελα να κάνω ένα ζεϊμπέκικο - ροκ. Αυτή ήταν η σκέψη. Ζεϊμπέκικο στην αρχή και Thin Lizzy στο φινάλε. Πήγα στον Μάτσα στην ΕΜΙ και του είπα πως αυτό το τραγούδι θέλω να το πω με τον Βασίλη. Η απάντησή του ήταν απρόσμενη. «Ποιος Βασίλης; Τον Νταλάρα θα βάλουμε» είπε. Ο Μάτσας επέμενε για τον Νταλάρα. Έλεγε πως αν το πει, το όλο πράγμα θα εκτοξευόταν. Κάναμε πρόβες, το κυκλοφορήσαμε και έγινε αυτό που έγινε. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έγιναν από μόνα τους»

Στην κατάσταση που είναι η δισκογραφία, τι θα προτείνατε σ' ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την μουσική;

«Να αντέχει το στομάχι του και να κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Δεν υπάρχει δισκογραφία σήμερα. Αφού δεν υπάρχουν δισκάδικα να πουλάνε δίσκους. Τα παιδιά ακούν μουσική από το smartphone με τρισάθλιο τρόπο. Εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, δούλευα τα καλοκαίρια για να αγοράσω ένα καλό στερεοφωνικό ν' ακούω μουσική. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Είναι σημεία των καιρών» αποκάλυψε στο Full ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου