Υλικά
100γρ καπνιστό σολομό1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι βότκα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρίχνουμε μέσα την κινόα την οποία προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε νερό και την έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα.
Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Όταν βλέπουμε ότι η κινόα έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το σολομό ψιλοκομμένο και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί η κινόα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου