Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Ριζότο κινόας με καπνιστό σολομό

Υλικά

100γρ καπνιστό σολομό

1 φλιτζάνι κινόα

2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ ποτήρι βότκα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το  ρίχνουμε μέσα την κινόα την οποία προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε νερό και την έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα.

Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν βλέπουμε ότι η κινόα έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το σολομό ψιλοκομμένο και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί η κινόα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου