Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Σκάνδαλο τα Αραβικά Εμιράτα - Το «έσκασε» από το Ντουμπάι η σύζυγος του σεΐχη αλ Μακτούμ (φωτο)

Κι όμως έγινε κι αυτό! Η πριγκίπισσα Χάγια παράτησε τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμριάτων, παίρνοντας μαζί τα παιδιά και 35.000.000 ευρώ.

Η πριγκίπισσα Χάγια, γυναίκα του διοικητή του Ντουμπάι Μοχάμεντ Μπινν Ρασίντ αλ Μακτούμ, τον άφησε παίρνοντας μαζί της τα παιδιά τους, αλλά και πάνω από 35.000.000 ευρώ για να ξεκινήσει νέα ζωή.

Τα ίχνη της αγνοούνται, από τον Φεβρουάριο και τώρα είναι έντονη η φημολογία ότι βρίσκεται στη Γερμανία με τον γιο και την κόρη τους, όπου κατάφερε να φτάσει με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη.

Με το που πάτησε το πόδι της σε γερμανικό έδαφος ζήτησε αμέσως άσυλο και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Αυτή η κίνηση της έχει προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα οποία ο σεΐχης είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός ως διοικητής της πόλης του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», ο σεΐχης ζητάει από τις γερμανικές Αρχές να στείλουν πίσω τη 45χρονη πριγκίπισσα, τον επτάχρονο Ζαγέντ και την 11χρονη Αλ Τζαλίλα, αλλά παίρνει αρνητική απάντηση, καθώς οι Γερμανοί απαντούν ότι οφείλουν να την προστατέψουν.

Η πριγκίπισσα Χάγια φέρεται ότι έχει πει σε φίλους της πως δεν θα πήγαινε στη Μεγάλη Βρετανία, επειδή πίστευε ότι θα την έστελναν πίσω. Ο 69χρονος σεΐχης, του οποίου η περιουσία ξεπερνάει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι λάτρης των ιπποδρομιών, έχασε φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία 28 χρόνια τη διοργάνωση Epsom Derby στη Βρετανία, ενώ δύο στάβλοι που του ανήκαν και εκπαίδευαν άλογα για τέτοιους αγώνες έκλεισαν. Η δική του απουσία, αλλά και της συζύγου του, που επίσης λατρεύει τα άλογα, προξένησε εντύπωση.

Οι απορίες λύθηκαν, όταν ο σεΐχης με ανάρτηση κατηγόρησε τη σύζυγο του για προδοσία, δημιουργώντας περαιτέρω φημολογία περί τρίτου ατόμου, με την ατάκα του «πήγαινε σε αυτόν με τον οποίο έχεις δουλειά!».

Πρόκειται για το δεύτερο οικογενειακό πλήγμα για τον σεΐχη.

Πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι μία από τις κόρες του, η σεΐχα Σάμσα αλ Μακτούμ, κρατείται ενάντια στη θέληση της στο Ντουμπάι. Τα τελευταία νέα της ήταν ότι είχε επιχειρήσει το 2000 να το σκάσει από το σπίτι τους στο Σάρεϊ της Βρετανίας.

Πάντως, η «Daily Mail» υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα Χάγια, ετεροθαλής αδερφή του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, βρίσκεται πια στη Βρετανία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου