Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Υρώ Μανέ: «Δεν είμαστε λαός που εύκολα παραδινόμαστε, ούτε λαός που ''μασάει'' εύκολα)

Η «Ρένα» σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με την Υρώ Μανέ να εντυπωσιάζει κοινό και κριτές με την ερμηνεία της. 

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης ξεκινάει από το Κηποθέατρο Παπάγου και η Υρώ Μανέ μιλάει για τον ρόλο της, την επιτυχία του και το πόσο πολύ ήθελε να υποδυθεί την «Ρένα».

«Με τη Ρένα τη Σμυρνιά πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο μου. Ήταν μεγάλη μου επιθυμία να υποδυθώ αυτόν τον ρόλο. Πάλεψα για να γίνει πραγματικότητα. Το πίστεψα πολύ από την αρχή και είχα μεγάλη αγωνία αν θα πετύχει» αποκάλυψε στο Secret και συνέχισε για το ποια ήταν όμως τα στοιχεία εκείνα που την έκαναν να λατρέψει αυτόν τον ρόλο.

«Έπρεπε να μπω στα τρίσβαθα αυτής της ψυχής, για να δω πώς είναι δυνατόν μια τέτοια γυναίκα, που κάνει αυτό το επάγγελμα, να έρχεται μέχρι τις μέρες μας κρατώντας αυτήν την αισιοδοξία για ζωή. Αυτή η γυναίκα έχει φόντο όλη την ελληνική Ιστορία, έχοντας ζήσει στο πετσί της όλα τα μεγάλα γεγονότα και έχοντας δεινοπαθήσει. Αλλά το μόνο που έχει να μας πει είναι να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε».

Η γνωστή ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια επιλέγει να υποδύεται ηρωίδες με έντονη προσωπικότητα, που ακροβατούν ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, δεν φοβάται πια να τολμάει θεατρικά.

«Αυτό είναι το κομμάτι που με αφορά πια στα έργα. Αυτό ψάχνω να βρω. Είναι σαν τη ζωή μας, που έχει και το αστείο και το δράμα. Αυτούς τους ρόλους τους βρίσκω άκρως γοητευτικούς, αλλά και πολύ απαιτητικούς. Γιατί πρέπει να υπάρχει μια δεξιοτεχνικά μοιρασμένη δοσολογία της χαράς και της λύπης».

Όσο για το αν η ηρωίδα αυτή θυμίζει και λίγο την Ελλάδα, η Υρώ Μανέ είναι ξεκάθαρη. «Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που είπα όταν διάβασα το βιβλίο. Αν έβαζα όνομα στην Ελλάδα και την παρομοίαζα με μια γυναίκα, θα την έλεγα "Ρένα". Όπως και η Ρένα έτσι και η Ελλάδα, ό,τι και να γίνει, ξανά προς τη δόξα τραβά. Γιατί και π Ελλάδα πάντα βλέπει φως, δεν κατατροπώνεται εύκολα. Δεν είμαστε λαός που εύκολα παραδινόμαστε, ούτε ένας λαός που "μασάει" εύκολα. Έχουμε πάρα πολλή δύναμη».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου