Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

5 συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για τα ταξίδια σου από εδώ και πέρα

Στα ταξίδια έχεις κάποιες συνήθειες και πρακτικές που τα κάνουν καλύτερα και αξέχαστα, π.χ. θα αγοράσεις πάντα κάποιο αναμνηστικό-souvenir. 

Υπάρχουν διάφορα είδη ταξιδιωτών και ο καθένας επιλέγει διαφορετικό τρόπο να περάσει τον χρόνο του όταν πηγαίνει διακοπές.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις κάποιες συμβουλές για εσένα που αγαπάς τα ταξίδια και θα σε βοηθήσουν να σου μείνουν αξέχαστα.

1. Να πίνεις το αγαπημένο σου ρόφημα στην πτήση

Όταν ξεκινάς να ταξιδεύεις, όλα σου φαίνονται πρωτόγνωρα και καινούργια, για παράδειγμα ίσως δεν βρίσκεις τόσο εύκολα σε ποιο gate είναι η πτήση σου. Μετά φτάνεις στον προορισμό σου και προσπαθείς να εναρμονιστείς με το περιβάλλον, την κουλτούρα, τη γλώσσα. Δηλαδή πράγματα εκτός του comfort zone σου. Εντάξει, είναι λογικό να νιώθεις μία μικρή ανησυχία. Οπότε για να ηρεμήσεις, παραγγέλνεις καφέ ή τσάι ή κάποιο αναψυκτικό που σου αρέσει. ‘

2. Αγόρασε ένα ημερολόγιο και κατέγραφε τις εμπειρίες σου

Όσο και αν σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια, τα οποία συχνά ανεβαίνουν στο Instagram, έχεις μία άλλη αίσθηση όταν καταγράφεις τις εμπειρίες σου σε χαρτί. Στην ουσία σημειώνεις τα εστιατόρια που πήγες, τι έφαγες εκεί ή ποιο μουσείο σου έκανε εντύπωση. Καθώς και τι ένιωθες εκείνη τη στιγμή. Ένα μικρό ημερολόγιο ή και σημειωματάριο σε όποιο μέρος επισκέπτεσαι, είναι σαν ένα είδος αναμνηστικού. Ακόμη, αυτό το σημειωματάριο θα λειτουργεί σαν ένας μικρός ταξιδιωτικός οδηγός για τα dos και don’ts για το συγκεκριμένο μέρος

3. Πάρε μαζί σου μία μαξιλαροθήκη

Μπορεί να είσαι ερωτευμένη με τα ταξίδια και να σχεδιάζεις ήδη τα επόμενα με ενθουσιασμό. Μερικές φόρες όμως, ίσως σου λείψει το σπίτι σου, αυτή η οικεία αίσθηση. Ειδικά, όταν είσαι συχνά σε αεροπλάνα, ξενοδοχεία, τρένα και καινούργια εστιατόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πακετάροντας, λοιπόν, την αγαπημένη σου μαξιλαροθήκη στη βαλίτσα σου νιώθεις λιγότερο homesick. Άλλωστε, η μαξιλαροθήκη δεν πιάνει χώρο στη βαλίτσα σου και μπορεί να είναι και πρακτική για να προφυλάξεις εύθραυστα αντικείμενα ή και τον εξοπλισμό της κάμερας. Δοκίμασε το!

4. Αγόραζε μία καρτ ποστάλ σε όποιο μέρος θέλεις να θυμάσαι

Είναι μία πολύ απλή και αρκετά φθηνή συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις. Αγοράζεις μία καρτ ποστάλ από τον ζωολογικό πάρκο, τον βοτανικό κήπο, το θεματικό πάρκο, το μουσείο, ή οποιοδήποτε άλλο τόπο (και εμπειρία) θέλεις να θυμάσαι. Όταν γυρίσεις πίσω στο σπίτι, θα έχεις μία πολύτιμη συλλογή!

5. Δημιούργησε συνήθειες με τα άτομα που ταξιδεύεις μαζί

Τέλος, το πιο σημαντικό με τα ταξίδια είναι και οι άνθρωποι που επιλέγεις να ταξιδεύεις μαζί, είτε είναι φίλοι είτε είναι η οικογένεια σου είτε είναι το αγόρι σου. Το να δημιουργείς μαζί τους κάποιες συνήθειες, ενδυναμώνει τις σχέσεις σας και δημιουργούνται αναμνήσεις που θα κρατήσουν μία ζωή. Αυτές οι συνήθειες μπορεί να είναι από το να πηγαίνετε μαζί σε vintage shops στα ταξίδια ή να ζείτε όπως τους ντόπιους για αυτές τις μέρες. Φρόντισε να κινείστε στην ίδια κατεύθυνση, όσον αφορά τον τρόπο που θέλετε να περάσετε τον χρόνο εκεί.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου