Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Buckingham: Η απάντηση στις κατηγορίες περί σ*ξουαλικής παρενόχλησης για τον πρίγκιπα Andrew

Το όνομα του πρίγκιπα Andrew βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα για μία ακόμη φορά λόγω παλαιότερης συσχέτισής του με τον Jeffrey Epstein.

O Epstein, πρώην οικονομολόγος και καταδικασμένος για σ*ξουαλικά εγκλήματα ο οποίος συνελήφθη αυτό το καλοκαίρι για σωματεμπορία, πέθανε το Σαββατοκύριακο στο κελί της φυλακής στο Μανχάταν.

Μόλις πριν μία μέρα ο Epstein βρεθεί νεκρός από φημολογούμενη αυτοκτονία, ένας αριθμός από νόμιμα έγγραφα σχετικά με την υπόθεσή του, ανοίχτηκαν, κι ένα αφορούσε και κατηγορίες για τον πρίγκιπα Andrew.

Mια εναπόθεση από την Johanna Sjoberg - μέρος μιας δίκης το 2015 που υπέβαλε για δυσφήμηση η Virginia Roberts Giuffre εναντίον του συνεργάτη του Epstein - κατηγορεί τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ πως της άγγιξε το στήθος.

«Απλά θυμάμαι κάποιον να προτείνει να βγάλουμε φωτογραφία και μας είπαν να κάτσουμε στον καναπέ. Κι έτσι ο Andrew και η Virginia έκατσαν στον καναπέ και έβαλαν την κούκλα, την κούκλα στα πόδια της. Έτσι, όταν έκατσα στα πόδια του Andrew, και πιστεύω με δική μου βούληση, πήραν τα χέρια της κούκλας και τα έβαλαν στο στήθος της Virginia κι έτσι ο Andrew έβαλε τα δικά του στο δικό μου στήθος,» είπε η Sjoberg σύμφωνα με το νόμιμο έγγραφο.


Όταν ρωτήθηκαν για τις κατηγορίες από το NBC News, το παλάτι του Buckingham έδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτό αφορά τις διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες ο Δούκας της Υόρκης δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος. Οποιαδήποτε πρόταση για ανάρμοστη συμπεριφορά με ανήλικους είναι κατηγορηματικά αναληθής».

Αυτή είναι η ίδια δήλωση που δώθηκε στη Daily Mail όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε αν ο Andrew επρόκειτο να σχολιάσει τον θάνατο του Epstein. Η Guardian αναφέρει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το παλάτι του Buckingham αρνείται κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σχετικά με την Giuffre. Μία παλαιότερη δήλωση αναφέρει:

«Απορρίπτεται κατηγορηματικά ότι ο δούκας της Υόρκης είχε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής ή σχέσης με την [Giuffre]. Οι ισχυρισμοί που έγιναν είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία βάση».

Σε συνδυασμό με τη νέα δήλωση από το παλάτι του Buckingham, ο πρίγκιπας Andrew φωτογραφήθηκε να πηγαίνει στην εκκλησία με την μητέρα του τη Βασίλισσα, την Κυριακή. Η δημόσια εμφάνιση μεταφράζεται από κάποιους ως ένα σύμβολο πως η Βρετανίδα μονάρχης υποστηρίζει τον γιο της στη συγκεκριμένη υπόθεση.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου