Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Πίσω από τη λάμψη της Σοφία Βεργκάρα κρύβονται πολλές τραγωδίες

Η απίθανη ιστορία της απόλυτης σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης

«Η Σοφία μπήκε στα παρασκήνια και στην αίθουσα επικράτησε μια νεκρική σιγή. Οι άντρες την κοιτούσαν αποσβολωμένοι, ακόμα και οι γυναίκες είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό».
Αυτή αποτελεί μια χαρακτηριστική περιγραφή του τι συμβαίνει όταν η εκθαμβωτική Σοφία Βεργκάρα κάνει μια δημόσια εμφάνιση.

Η 46χρονη Κολομβιανή με την καλλίγραμμη σιλουέτα και το εντυπωσιακό πρόσωπο, ξέρει πώς να κάνει όλα τα κεφάλια να γυρίζουν όπου και αν πηγαίνει. Η αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού Gloria Delgado-Pritchett από την τηλεοπτική σειρά «Modern Family» είναι μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στον πλανήτη. Μάλιστα το Forbes υπολόγισε ότι τo 2018 η Σοφία Βεργκάρα έβγαλε 42,5 εκατομμύρια δολάρια! (37,4 εκατομμύρια ευρώ).

Με μια ζωή μέσα στα φώτα της δημοσιότητας θα υπέθετε κανείς ότι ο δρόμος προς τη δόξα ήταν εύκολος. Όμως η Σοφία Βεργκάρα έζησε μια σειρά από τραγωδίες που τη γέμισαν με πολύ πόνο. Βίωσε δολοφονίες, διαζύγια και αρρώστιες αλλά κατάφερε να μετατρέψει την θλίψη σε δημιουργικότητα και να μην χάσει τη λάμψη της.

Τα πρώτα χρόνια και οι τραγωδίες


Η Σοφία Βεργκάρα γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1972 στην πόλη Μπαρρανκίγια στην Κολομβία από μία ευκατάστατη οικογένεια. Ήταν το ένα από τα έξι παιδιά (που όλοι φώναζαν «La Toti») ενός ευκατάστατου κτηνοτρόφου, που η καλή οικονομική του κατάσταση τού επέτρεπε να στείλει την κόρη του σε ιδιωτικό σχολείο.

Στα 17 της η εκθαμβωτική της εμφάνιση κέρδισε το ενδιαφέρον ενός φωτογράφου, ο οποίος την εντόπισε μέσα στο πλήθος σε μία παραλία. Αυτή ήταν η αρχή της αναγνωρισιμότητας της Σοφία Βεργκάρα, η οποία έγινε το κεντρικό πρόσωπο του διαφημιστικού της Pepsi, που έκανε πάταγο στη Λατινική Αμερική. Όλοι μιλούσαν για την καστανόξανθη -τότε- καλλονή που η ομορφιά της καθήλωνε. Εκείνη βέβαια αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ όλα ήταν να σπουδάσει οδοντιατρική, όπως και έκανε για τρία χρόνια.

«Το να είσαι ένα όμορφο κορίτσι ανοίγει πολλές πόρτες. Θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι όλα οφείλονται στον εγκέφαλο και το ταλέντο μου […] έχω δουλέψει όμως περισσότερα από 20 χρόνια» είχε πει στο παρελθόν σε συνέντευξή της.



Ένα χρόνο αργότερα, το 1990, στην ενηλικίωση της αποφασίζει να παντρευτεί τον σχολικό της έρωτα, Τζο Γκονζάλες. Αποκτούν έναν γιο, τον Μανόλο, αλλά ο γάμος τους είναι σύντομος, μόλις τρία χρόνια, και παίρνουν διαζύγιο. Όπως είχε γίνει γνωστό μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Γκονζάλες «Η ζωή μου με την Τoti» οι δυο τους διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις ακόμα και μετά τον χωρισμό.

Οι προτάσεις στο μόντελινγκ και την τηλεόραση για τη Σοφία πέφτουν βροχή και έτσι μετακομίζει στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Η δεκαετία του ’90, όμως, ήταν μια περίοδος τεταμένης βίας ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών στη χώρα και έτσι μόλις της έγινε πρόταση από τον ισπανόφωνο τηλεοπτικό σταθμό Univision για την παρουσίαση μιας εκπομπής στο Μαϊάμι η Βεργκάρα άδραξε την ευκαιρία και μετανάστευσε στην Αμερική, μαζί με τη μητέρα, τον γιο της και την αδερφή της. «Το είδε ως μία ευκαιρία να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στον γιο της. Αμέσως είπε ναι» λέει άτομο του κοντινού της περιβάλλοντος.

Το πρόσωπό της γίνεται ένα από τα αγαπημένα των Λατίνων, μέσα στα σπίτια των οποίων μπαίνει με την παρουσίαση της ταξιδιωτικής εκπομπής «Fuera de serie» και αργότερα του παιχνιδιού «A que no te atreves».



Και ενώ η καριέρα της απογειωνόταν στις ΗΠΑ η τραγωδία χτυπούσε την οικογένειά της στην Μπογκοτά. Το 1998 ο μεγαλύτερος αδερφός της Ραφαέλ δολοφονείται κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής του. Ήταν μόλις 27 χρονών. «Προερχόμαστε από μια επιτυχημένη οικογένεια και ήξερε ότι αποτελούσε στόχο. Πάντα είχε σωματοφύλακες. Τη μία φορά που βγήκε μόνος του έξω τον πυροβόλησαν σε μια απόπειρα απαγωγής που πήγε στραβά. Είμαι συντετριμμένη» είχε πει τότε η Σοφία Βεργκάρα.

Η σταρ μπλέχτηκε για λίγο με τον κόσμο της μαφίας, όταν ερωτεύτηκε τον Chris Paciello, το αγαπημένο παιδί της νυχτερινής ζωή του Μαϊάμι. Ο «Binger» όπως ήταν το παρατσούκλι του ήταν γκάνγκστερ, μπλεγμένος σε ληστείες και τραπεζικές απάτες και η Σοφία φαίνεται πως είχε θαμπωθεί από τον τρόπο ζωής του και τις σχέσεις του με όλο το διεθνές τζετ σετ.


Το 2000 η Βεργκάρα διαγιγνώσκεται με καρκίνο του θυρεοειδούς. «Ένιωθα απόλυτα υγιής και ξαφνικά μου λένε ότι έχω καρκίνο; Φοβήθηκα» λέει στο περιοδικό Parade. Ευτυχώς όμως βρήκε την αρρώστια σε πολύ αρχικό στάδιο, υποβλήθηκε σε επιτυχημένη αφαίρεση του θυρεοειδούς της και στη συνέχεια έκανε θεραπεία.

Οι συμφορές στην οικογένειά της δεν σταμάτησαν με τη δολοφονία του ενός αδερφού της. Ο Julio, ο βενιαμίν της οικογένειας, πέφτει στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και η Σοφία τον παίρνει υπό την προστασία της. Μέσα σε 10 χρόνια ο νεαρός συνελήφθη 30 φορές και τελικά το 2011 τον απέλασαν από την Αμερική στην Κολομβία. «Το να βλέπεις κάποιον να πεθαίνει σιγά σιγά μέσα σε 10 χρόνια είναι η χειρότερη τιμωρία. Με τόσα κακά να συμβαίνουν σκληραίνεις. Πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να συνεχίσεις» είχε πει η Βεργκάρα.

Την ίδια χρονιά που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο, ο αγαπημένος της κατηγορείται για την αιματηρή ληστεία στο σπίτι μιας σπιτονοικοκυράς, που οδήγησε στη δολοφονία της στο Στάτεν Άϊλαντ. Ο Paciello ομολόγησε το έγκλημα, κάρφωσε τους συνεργούς του για να μειώσει την ποινή και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση. Τότε ήρθε και ο χωρισμός.

Οι σχέσεις της όμως με τα «καλά παιδιά» δεν σταματούν εκεί. Ερωτεύεται τον βαρώνο των ναρκωτικών Andrés López López, ο οποίος είχε εκτίσει 20 μήνες στο κελί και αποφυλακίστηκε το 2004. Σε μια συνέντευξή του μάλιστα είχε αποκαλέσει τη Βεργκάρα «μια φανταστική γυναίκα που αγαπώ πάρα πολύ».

Στην ομορφιά της δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε ο Τομ Κρουζ. Σύμφωνα με τον ανεπίσημο βιογράφο της ηθοποιού Andrew Morton ο Κρουζ καλούσε στο σπίτι του τη Σοφία και τον γιο της, για να παίξει με την κόρη του. «Την πέρναγε από οντισιόν για το ρόλο της δικής του συζύγου. Η Βεργκάρα πίστευε ότι θα καεί στην κόλαση αν ασπαζόταν την Σαϊεντολογία » ανέφερε ο Morton χαρακτηριστικά.


Η Σοφία Βεργκάρα έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές, αλλά αυτή που την ανέδειξε όσο τίποτα άλλο ήταν ο πρωταγωνιστικό της ρόλος ως Gloria Delgado-Pritchett στην τηλεοπτική αμερικανική σειρά «Modern Family» το 2009. Το κασέ της ανέβηκε πολύ και εκείνη μπορούσε άνετα να ναυλώνει ένα αεροσκάφος για 102 μέλη της οικογένειάς της προκειμένου να πάνε από την Κολομβία στην Αμερική για να γιορτάσουν μαζί της.

«Ποτέ δεν ξέχασε ποια είναι, από πού προέρχεται. Έχει τον ίδιο μάνατζερ από την αρχή της καριέρας της» λέει στη New York Post ο φωτογράφος Manny Hernandez, που γνωρίζει τη Βεργκάρα τα τελευταία 20 χρόνια. Παρά τις τραγωδίες που βίωσε και τη ζωή μέσα στα φώτα της δημοσιότητας ποτέ δεν ξέχασε τον βασικό ρόλο της ζωής της, αυτόν της μητέρας. «Είχε την καριέρα της και ταυτόχρονα κατάφερε να με μεγαλώσει. Είναι μια λατίνα μάνα, εξωστρεφής και κάποιες φορές υπερπροστατευτική» λέει ο 22χρονος γιος της Μανόλο.






πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου