Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Προσοχή σνακ που προσφέρετε στα παιδιά

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity, δείχνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποικιλία και ποσότητα των σνακ που προσφέρονται στα παιδιά, τόσο υψηλότερη και η κατανάλωσή τους.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1800 παιδιά, ηλικίας 11-12 ετών και τους γονείς του.
Οι οικογένειες συμμετείχαν σε ένα σύνολο μετρήσεων και εξετάσεων που αφορούσαν συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η σωματική δραστηριότητα και ο ύπνος. Σε ένα 15λεπτο διάλειμμα μεταξύ των μετρήσεων, οι ερευνητές πρόσφεραν στους συμμετέχοντες ένα κουτί που περιείχε διάφορα σνακ, όπως κράκερ, τυρί, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, φρούτα και σοκολάτες. Οι ποσότητες των σνακ δεν ήταν ίδιες για όλους τους ενήλικες και τα παιδιά.

Συνολικά, η θερμιδική πρόσληψη ήταν μεγαλύτερη στα παιδιά που τους προσφέρθηκαν περισσότερα σνακ. Αντίθετα, στους γονείς δεν παρατηρήθηκαν διαφορές, αν και, όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, το γεγονός ότι γνώριζαν πως η κατανάλωση σνακ θα καταγραφεί, ενδεχομένως επηρέασε τη συμπεριφορά τους.

Όπως συμπεραίνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο είδος και την ποσότητα των σνακ που προσφέρουν στα παιδιά μεταξύ των γευμάτων.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου