Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η αθώα συμπεριφορά που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται «εύκολη»

«Μοιάζει με κτήνος στο κρεβάτι» 

Η αθώα συμπεριφορά που κάνει τη γυναίκα να φαίνεται «εύκολη»
Μια πανεπιστημιακή μελέτη έρχεται να ρίξει φως σε μια συμπεριφορά που ξέρουμε διαισθητικά.

Για γυναίκες που πίνουν ο λόγος, οι οποίες σύμφωνα με την έρευνα προσλαμβάνονται αρνητικά και στερεοτυπικά τόσο από άντρες όσο και γυναίκες, θεωρώντας τες πιο μεθυσμένες απ’ όσο είναι, πιο διαθέσιμες σεξουαλικά και «λιγότερο ανθρώπινες».

Σε αυτό κατέληξε η μελέτη του Worcester Polytechnic Institute με χαρακτηριστικό τίτλο «Μοιάζει με κτήνος στο κρεβάτι», που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sex Roles», αναζητώντας τις κοινωνικές προσλαμβάνουσες γυναικών και αντρών που πίνουν αλκοόλ.

Η καθηγήτρια κοινωνικής επιστήμης Jeanine Skorinko και οι συνάδελφοί της εξέτασαν 400 υποκείμενα σε μια σειρά τριών πειραμάτων και κατέληξαν πως οι κυρίες που το τσούζουν θεωρούνται πιο «εύκολες» από άντρες και γυναίκες, ενώ οι άντρες όχι.

«Αυτό είναι ιδιαιτέρως σοκαριστικό», σχολίασε η Skorinko, «γιατί κρατώντας απλώς η γυναίκα ένα μπουκάλι μπίρας αύξησε τις προσδοκίες της μέθης και της σεξουαλικής διαθεσιμότητας, αλλά όχι ο άντρας».

Στερεότυπα φύλου και εσφαλμένες συσχετίσεις μεταξύ αλκοόλ και σεξουαλισμού ενοχοποιούνται από τη μελέτη για τα λάθος μηνύματα που παίρνουμε όταν δούμε μια γυναίκα με το ποτήρι στο χέρι.

Η γυναίκα που πίνει, όπως έδειξαν τα πειράματα, θεωρείται πιθανότερο να προβεί σε παρακινδυνευμένες σεξουαλικές συμπεριφορές …

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου