Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Mπιφτέκια με βρώμη

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται άπαχο

1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο

½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και
τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια

1 αυγό

¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Αλάτι, πιπέρι,

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¾ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου ή στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να ροδίσουν γρήγορα απ’ έξω και να κρατήσουν μαλακά από μέσα.

 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε πολτοποιημένα ή τριμμένα και άλλα λαχανικά στη ζύμη, όπως κολοκύθι ή καρότο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου