Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Ριχάρδος: Την απαλλαγή του προτείνει η νέα εισαγγελική πρόταση

Σε νέα φάση μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση Ριχάρδου μετά την εισαγγελική πρόταση η οποία υπεβλήθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αναμένεται να εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο και προτείνει την απαλλαγή του γνωστού τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή.

«Με σημερινή πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών να μην γίνει καμία κατηγορία κατά του εντολέα μας κ. Αλεξάνδρου – Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για λαθρεμπορία όσο και για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως τονίσαμε από την πρώτη μέρα που ο κ. Μυλωνάς βρέθηκε αδίκως κατηγορούμενος για μια σειρά αδικημάτων που δεν υφίσταντο, νομικά και ουσιαστικά, ήμασταν σίγουροι ότι, τελικώς, ο Νόμος θα εφαρμοσθεί και θα αποδειχθεί ότι καμία παράνομη πράξη δεν τελέστηκε.

Ο κ. Μυλωνάς, ένας αυτοδημιούργητος έντιμος επιχειρηματίας, διασύρθηκε και ταλαιπωρήθηκε, επειδή κάποιοι δεν γώριζαν τα αυτονόητα. Πάντοτε, όμως, η Δικαιοσύνη αποδίδεται και οι Δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων» τονίζει μιλώντας στο protothema.gr o δικηγόρος του κ. Πέτρος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ασφάλεια είχε ανακοινώσει μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού κατηγορώντας και τον γνωστό ενεχειροδανειστή ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και προφυλακίστηκε, για να αποφυλακιστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Την υπόθεση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής.

Ωστόσο, όλη η ιστορία απεδείχθη φιάσκο καθώς, σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ, δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου