Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

«Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη β*α»

Τριήμερο δράσεων από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνει 3ήμερο δράσεων με τίτλο «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη β*α».

Συγκεκριμένα οι δράσεις θα λάβουν χώρα από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2019 στον πολυχώρο – πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου (Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι) και θα περιλαμβάνουν τα εξής:

Στις 20 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Μιλάμε ανοιχτά για τη β*α κατά των γυναικών στην Ελλάδα του σήμερα», η οποία θα είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό. Η εκδήλωση θα αποτελείται από τρία σκέλη 1) Έκθεση Ζωγραφικής 2) Προβολή ταινίας μικρού μήκους και 3) Ομιλία – Συζήτηση με θέμα τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Παρατίθενται λεπτομέρειες για κάθε σκέλος της εκδήλωσης:

1) Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Μια νεανική ματιά στην έμφυλη β*α - Προσέγγιση μέσω της τέχνης», με έργα που δημιούργησαν 16 μαθητές-τριες του Καλλιτεχνικού Λυκείου Κερατσινίου.

2) Προβολή ταινίας μικρού μήκους, των Λ. Καλοβυρνά και Μ. Σιαφάκα, με τίτλο «Εγκλήματα απάθειας» που πραγματεύεται το ζήτημα των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

3) Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει Ομιλία – Συζήτηση με θέμα «Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα – δεδομένα και αφηγήσεις στα media». Η ομιλία θα διεξαχθεί από την ομάδα του SexHarassMap, η οποία ασχολείται με την καταγραφή της έμφυλης βίας στην Ελλάδα.


Στις 21 και στις 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 10 π.μ. - 1 μ.μ. οι σύμβουλοι του Κέντρου Γυναικών σχεδιάζουν δράσεις ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα ισότητας των φύλων και εξάλειψης των έμφυλων στερεοτύπων. Οι δράσεις απευθύνονται αποκλειστικά σε μαθητές- τριες των Γενικών Λυκείων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα, στις 21/11/2019 θα πραγματοποιηθεί η προβολή των ταινιών μικρού μήκους «Θα φύγουμε» και «το Άσυλο» και θεατρικός αυτοσχεδιασμός από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου. Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Ε. Σταυρίδου – Ε. Δημητροπούλου. Θα ακολουθήσουν συζήτηση και ανάλυση των μηνυμάτων του δρώμενου από τα στελέχη του Κέντρου.

Στις 22/11/2019 θα γίνει ξενάγηση των μαθητών –τριών στην Έκθεση ζωγραφικής. Στη συνέχεια τα στελέχη του Κέντρου θα δουλέψουν βιωματικά με τα παιδιά πάνω στους προβληματισμούς που θα αναπτυχθούν καθώς και στις έννοιες της έμφυλης βίας, της ισότητας των φύλων και των υγιών συντροφικών σχέσεων.

Σας καλούμε όλες και όλους την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών και να μεταδώσουμε το ηχηρό μήνυμα «ούτε μια λιγότερη», τονίζοντας ότι οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλές ανθρωποκτονίες, αλλά εγκλήματα στοχευμένα στο γυναικείο φύλο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου