Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Football Stories: Από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Ροζάριο οι Λέντζας – Γιακουμίδης

Απόψε στις 23:45 στον ΑΝΤ1.

Το να βρεθείς στην Αργεντινή και να μην παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, το ιστορικό Μπομπονέρα, αποτελεί το ύψιστο ποδοσφαιρικό ατόπημα. Έτσι λοιπόν, ο Άγγελος και ο Γιώργος, θα βρεθούν για άλλη μια φορά στην γνώριμη πλέον συνθήκη της -μέχρι την τελευταία στιγμή – ελπίδας, να αποκτήσουν εισιτήρια για την αναμέτρηση της Μπόκα με τη Λίγκα Ντε Κίτο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ώσπου να έρθει η τελική ώρα της κρίσης, θα ταξιδέψουν από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Ροζάριο, κυνηγώντας τις πιο χαρακτηριστικές ποδοσφαιρικές ιστορίες που μυρίζουν Αργεντίνικο πάθος. Αρχικά, θα βρεθούν στην διάσημη εκκλησία του Μαραντόνα, για να χειροτονηθούν κι επίσημα ως μέλη της πιο ιδιαίτερης “θρησκείας”!

Το μεγάλο ερώτημα που ταλανίζει όλους τους πιστούς του ποδοσφαίρου, γεννάται αυτόματα και είναι αδύνατον να μην απαντηθεί στην Αργεντινή: Μαραντόνα ή Μέσσι; Έτσι λοιπόν, ο επόμενος σταθμός τους θα είναι το ιστορικό γήπεδο της Νιούελς Ολντ Μπόις, που θα κάνουν την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου τόσο στον μέντορα του Μέσσι, τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε, αλλά και στον Χόρχε Παουτάσο, που διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα αλλά και στην Εθνική Αργεντινής!

Επιπλέον, το Ροζάριο, πέρα από γενέτειρα του Μέσσι, κουβαλάει και την βαριά κληρονομιά της γενέτειρας του μεγάλου επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, και το Football Stories κάνει μια υποχρεωτική παράκαμψη, για να μιλήσει με τον ετεροθαλή αδερφό του Τσε, ο οποίος θα αποκαλύψει πράγματα για τον άνθρωπο πίσω από το μύθο.

Τέλος, επιστρέφοντας στο Μπουένος Άιρες, λίγο πριν ζήσουν από κοντά το τι σημαίνει να φλέγεται το Μπομπονέρα, ο Άγγελος και ο Γιώργος, θα εκπληρώσουν άλλο ένα όνειρο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων: θα βρεθούν στο ίδιο το γήπεδο της ιστορικής “τηλεοπτικής” ομάδας των παιδικών τους χρόνων, των Ατρόμητων, και θα μιλήσουν με τον Ταρούσα, τον πρώτο ποδοσφαιρικό ήρωα πολλών!

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου