Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν με φίλησε ο φαντάρος που μου έκανε bullying στο στρατό, είπα τέρμα ο φόβος» (βιντεο)

«Έχω ματώσει στη ζωή μου για να αποφασίσω να είμαι ξεκάθαρος, δεν ήμουν σε μια περίοδο και σε μια χώρα που ήμασταν Σουηδοί όλοι».

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ο παρουσιαστής μίλησε ανοιχτά για όλα και απάντησε σε όσους τον έχουν επικρίνει για τις επιλογές στην προσωπική του ζωή.
Εξομολογήθηκε, μάλιστα, για πρώτη φορά ένα περιστατικό από τότε που ήταν φαντάρος το οποίο, ενώ ξεκίνησε ως μπούλινγκ, κατέληξε να τελειώσει με ένα φιλί…

«Ο γιος μου είναι έξι ετών και είναι περήφανος για μένα. Δέχομαι τον όρο μονογονεϊκή οικογένεια για τα παιδιά τα οποία ζουν σε άλλες οικογένειες απ’ ότι είναι δύο γονείς, ένας άντρας και μια γυναίκα. Είναι διαφορετική οικογένεια, αλλά δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έχω συναντήσει δυσκολίες, αλλά έχω βρει τη λύση. Κι εδώ με το παιδί μου μπορεί να υπήρχαν δυσκολίες, τις ξεπερνάω. Είμαι αυτός που είμαι, είμαι ξεκάθαρος, αυτό είναι το παιδί μου, εδώ είμαστε. Θες να με κάνεις παρέα, κάνε με. Δεν θες να με κάνεις, σήκω και φύγε.

Τα σχόλια για τις προσωπικές μου επιλογές που μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε στα social media δεν με αφορούν καθόλου. Δεν με αφορά γιατί δεν ξέρω τη μίζερη ζωή που ζει. Δεν γνωρίζω τι περνάει αυτός ο άνθρωπος και γράφει τόσο άσχημα για μένα, έχει ένα πρόβλημα. Γράψανε ότι το παιδί μου θα υποστεί bullying στο σχολείο, ποιος είσαι εσύ που θα μου το πεις αυτό;

Θα κάτσω εγώ να ακούσω το σχόλιο ενός ανθρώπου που δεν ξέρω τι διάολο έχει περάσει στη ζωή του και πόσο άσχημα ζει, βλέποντας έναν άνθρωπο ευτυχισμένο που έχει κάνει τη ζωή του ανοικτή για να τη δει ο κόσμος και να πει… παιδιά μη μασάτε, η ζωή είναι μπροστά.

Δεν έχω σηκώσει καμιά παντιέρα, αλλά η στάση της ζωής μου χαίρομαι που είναι παράδειγμα για κάποιους. Έχω ματώσει στη ζωή μου για να αποφασίσω να είμαι ξεκάθαρος, δεν ήμουν σε μια περίοδο και σε μια χώρα που ήμασταν Σουηδοί όλοι. Πρέπει να εξηγούμε στα παιδιά μας ότι η κοινωνία αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.



«Λένε ότι τελευταία έχει γίνει μόδα… Όχι, δεν έχει γίνει μόδα. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι που βγαίνουν και λένε αυτή την εποχή… εγώ είμαι αυτός που είμαι και διεκδικώ τη θέση μου στην κοινωνία από το να κρύβομαι. Τόσα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι ήταν, αλλά κρυβόντουσαν. Είναι σχιζοφρένεια η οποιαδήποτε φοβία για το διαφορετικό. Εγώ μεγάλωσα σε μια ασφαλή οικογένεια, ήμασταν αγαπημένοι, δεν είχαμε θέματα, οι γονείς μου ήταν φιλελεύθεροι, με στήριξαν πολύ στη ζωή μου.

Η πρώτη φορά που μπήκα στην “αρένα” ήταν όταν πήγα στρατό. Αντιμετώπισα έντονα καψώνια για τη διαφορετικότητά μου. Είχα πάει στα Χανιά και με το που πήγα ήταν ένας που θα απολυθεί. Κρητίκαρος, ψηλός, ντερέκι, που με βλέπει και καταλαβαίνει. Και αρχίζει ένας πόλεμος. Με ξύπναγε μεθυσμένος το βράδυ, εγώ σε στάση άμυνας, δεν ήξερα τι να κάνω. Αυτός ήταν οδηγός, μακάρι να με βλέπει τώρα. Βλέπω από μακριά να έρχεται με το φορτηγό και φοβήθηκα. Ένα μεσημέρι πήγα να φάω, αυτός ήδη έτρωγε, και τον ακούω από μακριά… έλα εδώ, όλα τα επίθετα στη σειρά, πολύ έντονα.



Πήγα, πήρα το πιάτο μου κι έκατσα ακριβώς δίπλα, το βούλωσε. Το επόμενο βράδυ ήρθε πάλι μεθυσμένος και με ξύπνησε και μου έλεγε “γιατί δεν μου μιλάς ρε”, τον είχε πειράξει αυτό. Και έρχεται με το φορτηγό, τον βλέπω και φοβάμαι ότι θα μου κάνει κακό. Πάω να φύγω και μου λέει “που πας; Μπες μέσα θα σε πάω εγώ”. Μπαίνω στο φορτηγό, αυτός οδηγεί, σιωπή… Με πάει στο θάλαμο, μου λέει κατέβα, του λέω απολύεσαι, ε; Ναι, μου λέει, απολύομαι, και σκύβει και με φιλάει. Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχω ζήσει και από τότε δεν φοβήθηκα ποτέ ξανά», είπε μεταξύ άλλων ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου