Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μαριάννα Τουμασάτου: Η σχέση της με τον χρόνο, η αντίδρασή της στις κριτικές και οι φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο!

Μετρά χρόνια στη μικρή οθόνη και είχε την ευκαιρία και τη χαρά ό,τι κι αν έκανε να σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι η Μαριάννα Τουμασάτου είναι μια από τις πλέον αγαπημένες ηθοποιούς της γενιάς της. 

Η πρωταγωνίστριας της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» του ΑΝΤ1, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Plan B» και, μεταξύ άλλων, μίλησε στην Μαρία Λυσάνδρου  για τη σχέση της με τον χρόνο, την αντίδρασή της στις κριτικές, τις φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο και τις επαγγελματικές της επιλογές.

Εσάς, προσωπικά, νιώθετε ότι σας έχει φερθεί καλά ο χρόνος;

Νομίζω καλά. Είναι αχαριστία να πω ότι με ταλαιπώρησε. Κάποια στιγμή που πονούσε ο αστράγαλός μου και είχα πάει σε έναν συγκλονιστικό γιατρό άκρου-ποδός, εκείνος μου είπε «Δεν πονάει, παιδάκι μου, ψυχολογικό είναι. Το πόδι σου είναι μια χαρά, οι αρθρώσεις σου είναι πολύ πιο νέας γυναίκας. Πες μου λίγο το πρόγραμμα της ημέρας σου, για να καταλάβω πάνω-κάτω». Όταν του είπα, μου λέει «Όχι, αγάπη μου! Γι’ αυτό είναι πιο νέα τα κόκαλά σου από σένα! Δεν σε προλαβαίνει ο χρόνος»!

Όταν λοιπόν βρίσκετε χρόνο, πώς σας αρέσει να τον αξιοποιείτε;

Νομίζω ότι ή θα ξαπλώσω στο κρεβάτι να κάνω ότι έχω “πεθάνει” για να μη μου μιλάει κανείς, ή θα πάω να περιποιηθώ τον εαυτό μου. Είναι ένα ινστιτούτο στη γειτονιά μου και η διευθύντρια είναι φίλη μου, ξέρει σε τι κατάσταση ελεεινή από την κούραση είμαι και φροντίζει πάντα να μου βρει χρόνο για να κάνω ένα μασάζ, μια ενυδάτωση – κάτι, βρε παιδάκι μου, για να πω κι εγώ ότι έκανα για μένα… Παλιά δεν το έκανα ποτέ αυτό. Της πεθεράς μου, του άνδρα μου έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους… Έτσι αναγκάζομαι να φροντίζω τον εαυτό μου, γιατί και ο χρόνος δεν είναι τόσο κολακευτικός όσο παλιά. Ναι μεν δεν μου φέρθηκε άσχημα, αλλά πέρασε, όπως και να το κάνεις!


Πόσες φορές σας έχουν πει «Δεν σου πάει καθόλου αυτός ο κακός χαρακτήρας που κάνεις φέτος»;

Δεν θα μου πουν αν «μου πάει» ή «δεν μου πάει», αλλά «Γιατί κάνεις την κακιά;»! Άλλος μου είπε ότι θέλει να μου σπάσει τα μούτρα! Διάφορα έχω ακούσει!

Αυτό δεν είναι επιτυχία, όμως;

Ε, μάλλον! Εντάξει, έχω ακούσει κι άλλα: «Παρότι είσαι τόσο κακιά, ρε παιδί μου, σε συμπαθούμε!». Υπήρχε και αυτή η κατηγορία.

Έτσι κι αλλιώς, δεν θα αρέσουμε σε όλους. Έχουμε αριθμούς από το 1 μέχρι το 10, και στη θετική, και στην αρνητική γκάμα. Ο καθένας παίρνει έναν αριθμό για σένα και στον δίνει.

Είστε, όντως, από τους ανθρώπους που έχουν πολλούς φίλους από τον χώρο.

Καλέ, γιατί να μην έχω; Μια χαρά χώρος είναι!

Ρωτάω γιατί, όσο να ’ναι, είναι ιδιαίτερος χώρος…

Θέλω να σας πω ότι ο χώρος μας δεν διαφέρει καθόλου επί της ουσίας από μία τράπεζα. Πιστεύετε ότι όλοι οι υπάλληλοι στην τράπεζα συμπαθιούνται μεταξύ τους; Δεν θα γίνουν ίντριγκες; Θεωρείτε ότι δεν κάνουνε διάφορα “νόστιμα” και εκεί; Μια χαρά τα κάνουνε! Και στην τράπεζα, και στα νοσοκομεία, και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και στα στρατά – όπου θες! Απλά στα δικά μας, επειδή οι άνθρωποι είναι γνωστοί, τα βλέπεις! Αν τσακωθεί στον δρόμο η Κικίτσα με τη Μαρίτσα, και την Κικίτσα με τη Μαρίτσα τις ξέρεις, θα πας να το πεις σε 50, οι 50 θα το πουν σε άλλους 50, και οι 50 θα γίνουν 1.050! Εάν την Κικίτσα και τη Μαρίτσα δεν τις ξέρει κανένας, θα πεις «Είδα σήμερα δυο γυναίκες που ξεμαλλιαστήκανε»! Κι αυτό δεν θα πάει παραπέρα, δεν το μαθαίνει κανείς.

Είστε άνθρωπος που μπορεί να μείνει και εκτός τηλεόρασης, αν οι προτάσεις που έχει μπροστά του νιώθει ότι δεν του ταιριάζουν;

Το βιοποριστικό μου το εξυπηρετώ από τις δουλειές μου, είτε είναι τηλεόραση, είτε θέατρο, είτε και τα δύο μαζί. Όπως όλοι οι άνθρωποι, κι εμείς άλλες φορές έχουμε μεγαλύτερη ευχέρεια οικονομική, άλλες φορές δεν την έχουμε. Οπότε, κάποιες φορές, ακόμα κι αν μια πρόταση δεν είναι 100% αυτό που θα ήθελες να κάνεις, αποφασίζεις να το κάνεις, γιατί από αυτό ζεις, με αυτό θα πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, τα χρέη σου, τα έξοδά σου… Αν είσαι στις περιόδους που είσαι πιο καλά οικονομικά, έχεις τη δυνατότητα να πεις, ακόμα κι αν κάτι σ’ αρέσει, «Ξέρεις κάτι, θα πάρω μια ανάσα».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου