Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Σοκολατομπουκιές με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Υλικά

100γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι

100γρ σύκα αποξηραμένα
2 σφηνάκια κονιάκ

150 γρ καρύδια ολόκληρα ή μισά

250γρ κουβερτούρα

100γρ μαργαρίνη

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα σύκα να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια βάζουμε από ένα ή μισό καρύδι μέσα σε κάθε δαμάσκηνο και σε κάθε σύκο.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι.

Όταν ετοιμαστεί το γλάσσο της σοκολάτας, παίρνουμε ένα-ένα τα γεμισμένα δαμάσκηνα και σύκα, τα βουτάμε στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν πλήρως και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα πάγκο.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα γεμισμένα φρούτα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά για να μη χαλάσει το σχήμα τους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου