Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η Δανάη Στράτου μιλάει για την απώλεια του πατέρα της – «Μου λείπει πολύ»

«Προσπαθώ να είμαι καλά και δημιουργική, όπως θα ήθελε να με βλέπει, και προσπαθούμε να φροντίσουμε τη μητέρα μας, όπως θα το επιθυμούσε εκείνος».

Στη Σάσα Σταμάτη και τα Παραπολιτικά έδωσε συνέντευξη η Δανάη Στράτου, η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ταινία του Κώστα Γαβρά, για τα επαγγελματικά της, αλλά και την απώλεια του πατέρα της.

Η ταινία του Κ. Γαβρά, που δημιουργήθηκε με αφορμή το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, σας άρεσε; Τι ήταν αυτό που δεν σας άρεσε;

Κατ’ αρχάς, ήταν μεγάλη τιμή που ένας Γαβράς έσκυψε πάνω από το βιβλίο του Γιάνη για τέσσερα χρόνια μέχρι να προκύψει η ταινία αυτή. Η ταινία με συγκίνησε, με εντυπωσίασε και, ακόμα πιο σημαντικό, την κρίνω ως διαχρονικά απαραίτητη. Τι δεν μου άρεσε; Οτι η προσπάθεια δαιμονοποίησης του Γιάνη, τόσο από τη Δεξιά όσο και απ’ ό,τι έχει μείνει από την παραδοσιακή Αριστερά, παρέσυρε τόσους ανθρώπους στο να προσπαθήσουν να απαξιώσουν τον Κώστα Γαβρά, καταφέρνοντας μόνο να αυτοαπαξιωθούν.

Tι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο επαγγελματικά;

Δουλεύω ένα έργο που λέγεται «Ομόκεντρο». Εχω μελετήσει και δημιουργήσει έναν υποβρύχιο μηχανισμό δημιουργίας ομόκεντρων κυμάτων, που μπορεί να λειτουργεί σε λίμνες. Σκοπός είναι να υλοποιηθεί μια εκδοχή του έργου σε κάθε ήπειρο. Η πρώτη εγκατάσταση έγινε τον Ιανουάριο που μας πέρασε σε ένα πάρκο γλυπτικής στη Νότια Αφρική, και τώρα συζητάω με ένα αντίστοιχο μουσείο στην Αυστραλία. Μέσα από τη δουλειά μου με ενδιαφέρει να ενεργοποιήσω και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο ως προς το στοιχείο του νερού και την κλιματική καταστροφή που επιφέρει η ανθρωπότητα στον πλανήτη μας.

Πριν από λίγο καιρό χάσατε τον πατέρα σας. Πώς διαχειρίζεστε αυτή την απώλεια;

Οπως κάθε κόρη που χάνει τον πατέρα της. Με στενοχωρεί αφάνταστα και μου λείπει πολύ, όμως προσπαθώ να είμαι καλά και δημιουργική, όπως θα ήθελε να με βλέπει, και προσπαθούμε να φροντίσουμε τη μητέρα μας, όπως θα το επιθυμούσε εκείνος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου