Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Η νέα τάση των γκουρού της ευεξίας για… ηλιοθεραπεία (φωτο)

Οι φανατικοί του wellness ισχυρίζονται πως έτσι αποκτάς ενέργεια

Και εκεί που λες πως τα έχεις δει όλα στη ζωή σου, μια νέα μόδα στην κουλτούρα της ευεξίας μάς πληροφορεί πως το ηλιακό φως στον πρωκτό είναι ευεργετικό για τη ζωή μας.

Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται στα κοινωνικά μέσα φυσικά, το Instagram συγκεκριμένα, όπου μια τύπισσα που περιγράφει τον εαυτό της ως «δασκάλα, θεραπεύτρια και μυστικιστική γοργόνα» τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του ίντερνετ.

Η Metaphysicalmeagan ανέβασε ένα post όπου τη δείχνει να λιάζεται σε στάση γυναικολογικής εξέτασης. «Ηλιοθεραπεία στο περίνεο» εξήγησε πως κάνει, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή και μετά ήρθε η απάντησή της:


«Πολλοί από σας ρωτάτε για τα οφέλη αυτής της πρακτικής: 30 δευτερόλεπτα ηλιακού φωτός στον πρωκτό ισοδυναμούν με μια ολόκληρη μέρα ηλιοθεραπείας με τα ρούχα σας φορεμένα!»

Κατόπιν ισχυρίστηκε πως πρόκειται «για αρχαία ταοϊστική πρακτική» και δεν άργησε φυσικά να βρει μιμητές, καθώς πολλοί έλεγαν τώρα πως η ηλιοθεραπεία στο επίμαχο σημείο χαρίζει περισσότερη ενέργεια, καλύτερο ύπνο, βελτιωμένη επαφή με τη σ*ξουαλικότητα, περισσότερη δημιουργικότητα και τέτοια πράγματα.


Η Metaphysicalmeagan ξαναχτύπησε αργότερα τονίζοντα πως η ηλιοθεραπεία εκεί κάτω επιφέρει πνευματική διέγερση, ρυθμίζει την ορμονική λειτουργία των γεννητικών οργάνων, ενδυναμώνει το σώμα και πράγματα που αφορούν στη γιόγκα και τις ανατολίτικες πρακτικές.

Η επιστήμη μάς λέει πάντως πως δεν παίρνουμε ενέργεια απευθείας από τον ήλιο (εξαιρουμένης της βιταμίνης D), εκτός κι αν βρούμε τρόπο να φωτοσυνθέτουμε ως όντα…

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου