Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γιάννης Βαρδής θυμάται τα παιδικά Χριστούγεννα με τον πατέρα του

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 09:00 στον “Οδηγό καλής ζωής” στον Alpha.

Μια βδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» κινείται σε γιορτινό κλίμα, αναζητώντας το πραγματικό πνεύμα των ημερών. Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 09:00, είναι ο τραγουδιστής Γιάννης Βαρδής.



Ο Γιάννης Βαρδής θυμάται τα δικά του παιδικά Χριστούγεννα με τον πατέρα του Αντώνη Βαρδή και μιλά για το πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως το βιώνει μέσα από τα μάτια των παιδιών του.

«Έχουμε στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εδώ και 15 μέρες. Αγαπώ πολύ τα Χριστούγεννα. Επειδή λείπω, όποτε έχω την ευκαιρία να είμαι γιορτές στο σπίτι, θέλω να τις ρουφήξω, να τις ζήσω στο έπακρο» λέει ο Γιάννης Βαρδής. «Πέρυσι για πρώτη φορά ντύθηκα Άγιος Βασίλης στο σπίτι και η κόρη μου έπαθε σοκ! Της άρεσε πάρα πολύ, για αυτό θα το κάνω και φέτος» αναφέρει. «Θεωρώ ότι η οικογένεια είναι γιατρικό, βάλσαμο. Βοηθάει να ξεχνιέσαι, να γνωρίζεις νέους χαρακτήρες, όπως τα παιδιά σου».

Στέκεται στη σχέση που είχε ο πατέρας του, Αντώνη Βαρδής, με τα Χριστούγεννα. «Ξέρω πως ο πατέρας μου ήταν αρκετά μελαγχολικός τα Χριστούγεννα. Πάντα επέλεγε να μείνει μόνος του». Ωστόσο… «Για μένα τα Χριστούγεννα ήταν πάντα μια παραδοσιακή γιορτή. Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια να είμαστε όλοι μαζί, οικογενειακά… Μεγαλώνοντας και λόγω δουλειάς, άρχισα να τα περνάω πιο μοναχικά» υπογραμμίζει ο Γιάννης Βαρδής. «Έχει τύχει να κάνω Χριστούγεννα μόνος. Έχει τύχει να έχω πολύ κόσμο γύρω μου και να νιώθω μόνος. Περίμενα να αλλάξει η χρονιά για να μιλήσω με τους οικείους μου. Έχει τύχει να είμαι μόνος και σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Δεν ήταν καθόλου ωραία».

Επίσης στην εκπομπή ειδικοί επιστήμονες δίνουν πρακτικές συμβουλές για ένα συχνό πρόβλημα των ημερών, τη δυσπεψία, ενώ προτείνουν έξυπνες ιδέες για οικολογικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τέλος εξηγούν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την απομόνωσή μας από τους άλλους ανθρώπους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, έχουν εμφανίσει έστω και μια φορά στη ζωή τους πονοκέφαλο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί – και μάλιστα νεώτερης ηλικίας- που έχουν μάθει να ζουν με αυτόν.

Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 09:00 ειδικοί επιστήμονες μιλούν για όλα τα νεώτερα δεδομένα στη θεραπεία της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας, εξηγούν πότε ένας πονοκέφαλος είναι ανησυχητικός και αναφέρονται στη σχέση του πονοκεφάλου με το στρες αλλά και τις καιρικές συνθήκες.

Τρία ακόμη ενδιαφέροντα θέματα παρουσιάζονται στην εκπομπή: το shopping therapy ή αλλιώς η μανία κατανάλωσης για να αισθανθούμε καλύτερα, το πόσο αλκοόλ δικαιούμαστε με βάση τις τελευταίες συστάσεις αλλά και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν γυμναζόμαστε.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου