Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019

Οι βασικές επιπτώσεις της αποχής από το σeξ

Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό

Η σeξουαλική ζωή αποτελεί αδιαμφισβήτητα δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα οφέλη από τη συχνή σeξουαλική επαφή είναι περισσότερα απ' όσα πιστεύουμε.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο η αποχή από το σeξ μπορεί να φέρει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και να παρατηρηθούν αλλαγές τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τρεις από αυτές...

Χειρότερη μνήμη

Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε επιστημονικές εκδόσεις, έχουν δείξει ότι η σeξουαλική επαφή προωθεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλο, ενισχύοντα
ς τις πνευματικές επιδόσεις και τη μνήμη.

Περισσότερο στρες

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biological Psychology υπέδειξε ότι το σeξ συσχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι το σεξ λειτουργεί σαν «μηχανισμός διαχείρισης» του στρες, αφού συνδέεται με μικρότερη αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης υπό συνθήκες πίεσης. Έτσι όταν υπάρχει αποχή από το σεξ αυξάνεται σε κάποιο βαθμό το στρες.

Πιο αδύναμο ανοσοποιητικό

Το σeξ προστατεύει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις, δείχνει μελέτη του 2004 που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychological Reports. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, το σeξ συσχετίζεται με αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στον οργανισμό, ενός αντιγόνου που αποτελεί την «πρώτη γραμμή άμυνας» ενάντια στο κρυολόγημα και τη γρίπη

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου