Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ριχάρδος: Συνεχίζεται η ανάκριση για τη λαθρεμπορία

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επέστρεψε πίσω στην ανάκριση τη δικογραφία για το κύκλωμα χρυσού στο οποίο φέρεται να συμμετείχε ο τηλε-ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

 Ζητά την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του γνωστού τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδου ήρθε, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να επιστρέφει τη δικογραφία στον ανακριτή ζητώντας περαιτέρω έρευνα αναφορικά με το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο δεν υιοθέτησε την εισήγηση του εισαγγελέα που ζητούσε να μην παραπεμφθεί κανένας από τους κατηγορούμενους στο ακροατήριο. Αντίθετα, ζητά να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης, διατάσσοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλαδή, μεταξύ άλλων φαίνεται να ζητά περαιτέρω έλεγχο από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παρήγγειλε και τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, εκτιμητικού «επί του συνόλου των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων».

Τέλος, ζητά να αποφασίσει για το αν υπάρχουν και ποιοι είναι οι φόροι που ενδέχεται να έχασε το ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ο εισαγγελικός λειτουργός, Ιωάννης Πιέρρος, είχε ζητήσει να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κι οι 63 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Ριχάρδος, ενώ είχε προηγηθεί σάλος με την κατάρρευση -όπως είχε αναφερθεί- του βασικού αδικήματος της λαθρεμπορίας σε βάρος τους (σ.σ. συμπαρασύροντας όλη την υπόθεση), ύστερα από σχετική αλληλογραφία των ανακριτικών αρχών με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα.

Αντωνία Ξυνού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου