Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Σκρουτζ Μακ Ντακ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον πιο τσιγκούνη θείο

Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος μας φιλοχρήματος και γκρινιάρης ήρωας, γιορτάζει σήμερα 72 χρόνια από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε σε κόμικ. Εμείς καταγράψαμε 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

01 Δεκεμβρίου 2019 09:37Σαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου ο Σκρουτζ Μακ Ντακ εμφανίζεται για πρώτη φορά σε κόμικ στριπ.

Ο Σκρουτζ "γεννήθηκε" στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Παιδί μιας φτωχής οικογένειας αναγκάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία να δουλέψει για να "βγάλει το ψωμί" του. Έφυγε στην Αμερική να κάνει την τύχη του και εκεί άρχισε να "χτίζει" την πελώρια αυτοκρατορία του. Ο Σκρουτζ ταξιδεύει παρέα με τα ανίψια του, Χίου Λιούι, Ντίουι τον κόσμο, προς αναζήτηση θησαυρών.

Σκρουτζ Μακ Ντακ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον πιο τσιγκούνη θείο
Είναι ο θείος του Ντόναλντ Ντακ από την μεριά της μητέρας του, της Hortense. Η πρώτη του εμφάνιση σε έντυπο κόμικ ήταν την 1η Δεκέμβρη του 1947 και ήταν προγραμματισμένο να είναι και η μοναδική του. Η τεράστια επιτυχία του όμως, είχε ως αποτέλεσμα να μείνει πραγματικά αθάνατος στις μνήμες μας μέχρι και σήμερα.

Με μια ιδιόμορφη ιδιοσυγκρασία αλλά κα φιλοχρήματος και γκρινιάρης, παρουσιάζεται με έναν εκπληκτικό τρόπο μέσα από μια πληθώρα ιστοριών.


Πόση είναι η περιουσία του

Ο Σκρουζ δεν έχει αναφερθεί ποτέ με ακριβείς τιμές στο ποσό της περιουσίας του.

Κάποιοι φανς το 2012 χρησιμοποιώντας το μέσο ύψος μιας πάπιας, μέτρησαν περίπου πόση περιουσία έχει στην "χρυσή αποθήκη" με τα χρήματα του.

Εκτιμήθηκε ότι φτάνει 31,2 δισ δολάρια.



Πώς κέρδισε την πρώτη του δεκάρα

Η πρώτη του δουλειά ήταν να γυαλίζει παπούτσια στα 10 του. Έτσι κέρδισε την πρώτη του δεκάρα, η οποία και επρόκειτο να γίνει και η τυχερή του.

Παρόλα αυτά, ο πρώτος του πελάτης τον κορόιδεψε και του έδωσε μια αμερικανική δεκάρα, όποτε και ο Σκρουτζ ένιωσε τρομερά απογοητευμένος από τα πρώτα του χρήματα...

Τελικά όλο αυτό ήταν ένα εκπληκτικά σχεδιασμένο κόλπο από το πατέρα του για να του μάθει πως πολλές φορές στη ζωή οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να τον ξεγελάσουν. Γι' αυτό μάλιστα, ο Σκρουτζ πολλές φορές έχει θέματα εμπιστοσύνης ως προς το θέμα των χρημάτων.



Ο πρώτος του έρωτας

Ο πρώτος έρωτας του Σκρουτζ, η Glittering Goldie, ήταν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες του. Μια φορά όμως τον νάρκωσε με σκοπό να τον κλέψει και χώρισαν.

Φυσικά μετά από κάποια "επεισόδια" το ζευγάρι ξανάσμιξε.



Ο κολλητός του ήταν ο Teddy Roosvelt

Απ' ότι φαίνεται ένας από τους καλύτερους φίλους του ήταν ο Teddy Roosvelt, ο πρόεδρος της Αμερικής, με τον οποίο και είχαν γνωριστεί στο πεδίο μάχης.

Σε ένα επεισόδιο συναντιούνται τυχαία και αρχίζουν να θυμούνται τα παλιά.

Χρηματοδότηση για Ντοκιμαντέρ

O Σκρουτζ Μακ Ντακ αν και "δύσκολος" χαρακτήρας, είχε φανς που "πέθαιναν" για χάρη του. Αυτοί ήταν που οργάνωσαν και έναν έρανο, μέσω του οποίου μάζεψαν συνολικά 70.000 λίρες, ώστε να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ για τον αγαπημένο τους ήρωα.

Σχεδόν 1000 άνθρωποι συμμετείχαν στο project της χρηματοδότησης.



πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου