Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να τερματίσει τη βασιλεία των Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς»

Το Reuters αποθεώνει τον Έλληνα τενίστα

Ένα άρθρο-ύμνο για τον Στέφανο Τσιτσιπά φιλοξενεί το Reuters, εκτιμώντας ότι ο Έλληνας τενίστας έχει τη δυνατότητα να βάλει τέλος στην κυριαρχία των τριών «τοτέμ» του σύγχρονου τένις, Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Λίγοι παίκτες έχουν δείξει ικανοί να σπάσουν την κυριαρχία των Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς στα Grand Slams τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά αν κάποιος μπορεί να τερματίσει τη βασιλεία τους το 2020 αυτός πιθανόν να είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς» γράφει το διεθνές πρακτορείο.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε όλες τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα την εκτόξευσή του στο νο6 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος του 2019.

«Με ένα απίστευτο συνολικά παιχνίδι και εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες, ο Τσιτσιπάς έχει γρήγορα γίνει ο παίκτης που αξίζει κανείς να παρακολουθεί στα τουρνουά, κλέβοντας τα φώτα από άλλους νέους διεκδικητές των Grand Slam, όπως τον 26χρονο Αυστριακό Ντομινίκ Τιέμ και τον 22χρονο Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ» γράφει το Reuters.


Κάνοντας αναδρομή των επιτυχιών του Τσιτσιπά, το άρθρο αρχικά υπενθυμίζει ότι για πρώτη φορά μπήκε στην 50άδα των κορυφαίων του τένις το 2018 κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο του σε ΑΤΡ και ολοκληρώνοντας τη χρονιά με το κύπελλο NextGen trophy. «Πέρσι ξεπέρασε αυτές τις επιδόσεις φτάνοντας στους "4" του Open της Αυστραλίας και κερδίζοντας άλλους τρεις τίτλους ανάμεσα στους οποίους και αυτός στο ATP Finals» προσθέτει ο αρθρογράφος.

Μάλιστα, όπως είπε πρόσφατα ο Τσιτσιπάς, ένας από τους στόχους του το 2020 είναι να κερδίσει έναν τίτλο σε Grand Slam.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μένα. Στόχοι μου είναι να κερδίσω έναν τίτλο σε Grand Slam, να ολοκληρώσω τη χρονιά με μια θέση στην κορυφαία τριάδα, να προκριθώ ξανά στους τελικούς του ATP και να κερδίσω ένα Masters 1000» είπε.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου