Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Εγκρίθηκε η απόκτηση του Alpha από την οικογένεια Βαρδινογιάννη

Όσα αναφέρει η σχετική απόφαση...

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε πως μετά την εξαγορά, η Μότορ Όιλ δεν θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές των ΜΜΕ και άρα δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σ’ αυτές.

Την εξαγορά των εταιριών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ σε ποσοστό 100% από την «ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.», μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED» ενέκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έγκριση της από 18.12.2019 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρίας συμμετοχών Mediamax Holdings Limited επί των ανωνύμων εταιριών με τις επωνυμίες «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ», «Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ» και «Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος ΑΕ».

Όπως έκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την εξαγορά, η “Μότορ Όιλ” δεν θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές των ΜΜΕ και άρα δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σ’ αυτές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου