Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Ποιμενίδης: “Πήρα το πρώτο μου “έξυπνο κινητό” πριν από 2-3 χρόνια”

"Εγώ πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή στα 23".

Σε αντίθεση με τον Πέτρο που υποδύεται στη σειρά και είναι αυθεντία στη μοντέρνα τεχνολογία, ο ίδιος απέκτησε «έξυπνο κινητό» μόλις 2-3 χρόνια πριν… Ο Γιάννης Ποιμενίδης μιλά στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Τι άνθρωπος λοιπόν είναι ο Πέτρος;

«Είναι ένα παιδί που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, χωρίς τους γονείς του, εξ ου και αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίησή του. Δεν εκφράζεται εύκολα και βρίσκει παρηγοριά στους υπολογιστές. Εκεί βάζει όλο το μεράκι του, είναι πολύ επιδέξιος, τους αγαπά και τους νιώθει σαν… σπίτι του. Εκεί βρίσκει συντροφιά».

Σύμπτωμα της εποχής μας η «συντροφιά» με τους υπολογιστές; Μήπως έχουμε χάσει το μέτρο;

«Δεν ξέρω πόσο είναι το μέτρο και ποιος θα το ορίσει. Σίγουρα πάντως χρειάζεται μια ισορροπία. Και ίσως όλο αυτό βγει σε κάτι υπέροχο τελικά, ενώ αυτή τη στιγμή μάς φαίνεται πως όλος ο κόσμος έχει στραφεί στην τεχνολογία. Εγώ νομίζω πως το ερώτημα θα έπρεπε να είναι το γιατί έχουμε στραφεί εκεί. Και δεν είναι μόνο εξαιτίας της κρίσης».

Μπορεί να φταίει η μοναξιά;

«Δεν νομίζω. Πρόκειται για ένα ολόκληρο περιβάλλον, για έναν κόσμο διαδικτυακό, που σιγά σιγά παύει να είναι πλασματικός. Στη γενιά μου φάνταζε σαν παραμύθι, τώρα όμως είναι μια απτή πραγματικότητα. Θα δούμε τι θα φέρει».

Πού μοιάζεις και πού διαφέρεις από τον Πέτρο;

«Μοιάζουμε στο ότι και οι δυο είμαστε άνθρωποι με καλές προθέσεις. Σε αντίθεση τώρα με τον ήρωα που υποδύομαι, δεν έχω καμία δυσκολία να συναναστραφώ κόσμο, απολαμβάνω τις παρέες, τα μαζέματα και τις συζητήσεις με φίλους. Επίσης δεν μοιάζουμε σε ό,τι αφορά τη σχέση με την τεχνολογία. Εγώ πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή στα 23 και το πρώτο μου “έξυπνο κινητό” πριν από 2-3 χρόνια. Τώρα είμαι 32!»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου