Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η εξομολόγηση του Ιωάννη Κεσέν – “Πέταξα τα ράσα γιατί δεν ταιριάζουν με τον σεξ*υαλικό προσανατολισμό μου” (βιντεο)

"Αγάπησα την εκκλησία από μικρό παιδί..."

Ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιάσωνας, Ιωάννης Κεσέν βρέθηκε καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα “Μεσάνυχτα” προκειμένου να κάνει την πιο ουσιαστική εξομολόγηση της ζωής του.
Μέσα σε όλα, εξήγησε για ποιο λόγο αποφάσισε να αποσχηματιστεί αρνούμενος να εκπροσωπεί πια έναν θεσμό που δεν αποδέχεται τον ίδιο και τις επιλογές του.

Επίσης, ο Ιωάννης Κεσέν αναφέρθηκε στην επιθυμία του να ακολουθήσει το δρόμο του θεού αλλά και το συναίσθημα που τον έκανε να παραιτηθεί από το όνειρο του, λόγω της υποκρισίας και του ρατσισμού με τον οποίο ήλθε αντιμέτωπος όσο καιρό ήταν ιερέας.

“Στο χώρο της εκκλησίας δεν βρήκα πολλούς ανθρώπους που να βάζουν το μυαλό κάτω και να σκέφτονται πράγματα. Να βάζουν ερωτηματικά” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Κεσέν. “Ο μόνος άνθρωπος που μπορούσα να μοιραστώ όλα τα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν είναι ένας κληρικός που βρίσκεται στις ΗΠΑ” πρόσθεσε.



“Μέσα στην εκκλησία βρήκα μόνο έτοιμες κασέτες και έτοιμες συνταγές. Πράγματα τα οποία με βρίσκουν αντίθετο” συμπλήρωσε, επίσης, ο πρώην αρχιμανδρίτης στην εξομολόγηση ψυχής που πραγματοποίησε στην Ελεονώρα Μελέτη και στα “Μεσάνυχτα”.



“Όλοι οι άνθρωποι κρίνουν από την οθόνη και το κινητό σαν Θεοί! Σα να έχουν τη δύναμη να ξέρουν τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή μου. Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ” πρόσθεσε ο Ιωάννης Κεσέν για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί μέσα από μηνύματα στο διαδίκτυο.



Τέλος, ο πρώην αρχιμανδρίτης πρόδωσε πως “η εκκλησία απλά δεν μπορεί να πάει μπροστά. Χρησιμοποιεί μια γλώσσα του παρελθόντος”.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου