Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Όσκαρ 2020: Η Ρενέ Ζελβέγκερ, ως Judy, η μεγάλη νικήτρια του βραβείου Α' Γυναικείου ρόλου

Όσκαρ 2020: Η μεγάλη βραδιά έκρυβε πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλά... στανταράκια σε ό,τι αφορά τα φαβορί σε κάθε κατηγορία. Ποια λοιπόν ήταν η νικήτρια στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου;

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες Α' Γυναικείου ρόλου, οι ειδικοί θεωρούσαν σχεδόν σίγουρη τη νίκη της Ρενέ Ζελβέγκερ για τον ρόλο της ως Judy, στην ομότιτλη βιογραφική ταινία, βασισμένη στη ζωή της αξέχαστης σταρ του Χόλιγουντ Τζούντι Γκάρλαντ.

Όμως, είχε και άξιες αντιπάλους, όπως για παράδειγμα την εξαιρετική Σκάρλετ Γιόχανσον για τον ρόλο της στην ταινία "Ιστορία Γάμου" και την Σίνθια Ερίβο για την ταινία «Harriet». Μικρότερες πιθανότητες δίνονταν στη Σίρσα Ρόναν για την ταινία "Μικρές κυρίες".

Μακριά από τον όρο "φαβορί" στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Σαρλίζ Θερόν η οποία αν και έχει κερδίσει το αγαλματίδιο κατά το παρελθόν, δεν έδειχνε ικανή να πείσει την Ακαδημία για να της χαρίσουν το δεύτερο στην καριέρα της.

Οι υποψήφιες στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν οι εξής ηθοποιοί:

Ρενέ Ζελβέγκερ - «Judy»

Σαρλίζ Θερόν - «Βόμβα»

Σκάρλετ Γιόχανσον - «Ιστορία γάμου»

Σίρσα Ρόναν - «Μικρές κυρίες»

Σίνθια Ερίβο - «Harriet»


Τελικά, το Όσκαρ κέρδισε η Ρενέ Ζελβέγκερ η οποία ήταν πράγματι εξαιρετική στην ταινία. Μην ξεχνάμε ότι η ηθοποιός έχει ήδη ένα αγαλματίδιο στη συλλογή της αυτό του Β' Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε το 2003 για την ερμηνεία της στο δράμα Επιστροφή στο Cold Mountain.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου