Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Δεν αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η ΔΟΕ

«Συνεχίστε την προετοιμασία σας», το μήνυμα της Επιτροπής στους αθλητές

Σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προέδρου και μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι -για την ώρα- δεν αναβάλλονται.

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην αναβολή μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως είναι είναι το Euro 2020 και το Κόπα Αμέρικα, ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού η ΔΟΕ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την τέλεση των αγώνων στο Τόκιο.

Στην σημερινή (17/3) τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ αποφασίστηκε να μην ληφθούν δραστικά μέτρα παρά την επέλαση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

«Η ΔΟΕ παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη τους δεν υπάρχει στην παρούσα φάση η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου