Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 20 νεκροί, 45 διασωληνωμένοι – 48 νέα κρούσματα, σύνολο 743

Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο υγείας για τον Covid-19

α νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 48,ανακοίνωσε σήμερα 24 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00

Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα  743. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 45 να είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 20, με μέσο όρο τα 75 έτη, έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Νωρίτερα, σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Μετά την 86χρονη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στο οποίο και νοσηλευόταν, ένας 64χρονος που επίσης νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο κατέληξε επίσης χθες το βράδυ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» και ένας 64χρονος που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το νεότερο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα: 40χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά

Μια μητέρα τριών παιδιών από την Καστοριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 40 ετών, είναι το νεαρότερο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Τα τέκνα της και ο σύζυγός της βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα του δείγματος που βγήκε θετικό. Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν οι επαφές που είχε η γυναίκα πριν καταλήξει -τις τελευταίες 10-15 ημέρες.

Στο πώς η εκλιπούσα κόλλησε τον ιό, ακόμη δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις, καθώς η γυναίκα δεν είχε πολλές κινήσεις. Αυτό που υπολογίζουν και ψάχνουν, είναι να δουν τι γίνεται με τα παιδιά που βρίσκονται στις σχολικές μονάδες.

Τι αλλάζει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τρόφιμα – Το ωράριο λειτουργίας

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και γενικότερα των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι από Πέμπτη 26.03.2020 έως και Σάββατο 25.04.2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.

Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Την Κυριακή (29.03.2020) τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου