Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης για τον κορονοϊό – Από πού προέρχεται τελικά;

"Οι επιστήμονες που είχα καλέσει βρέθηκαν σε πολύ αμήχανη θέση όταν διαπίστωσαν ότι σχεδόν 7 στους 10 από τους περίπου 5.000 πολίτες που απάντησαν υποστήριξαν την άποψη ότι κρύβεται σκοπιμότητα πίσω από τον κορονοϊό".

Τι του λένε οι επιστήμονες για τον κορονοϊό και τι πιστεύει για τις θεωρίες συνωμοσίας;
Του ζητά ο κόσμος συμβουλές και πώς αντιμετωπίζει τους απείθαρχους Έλληνες; Φοβάται και τι μέτρα έχει πάρει ο ίδιος; Πού αποδίδει την υψηλή τηλεθέαση του «Οδηγού καλής ζωής» και τι του αρέσει να βλέπει στην τηλεόραση; Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλάει για όλα στο Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Λόγω κορονοϊού σάς σταματούν στον δρόμο για συμβουλές;

«Είναι λογικό να ρωτούν. Ο κορονοϊός είναι νέος και άγνωστος όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους ίδιους τους επιστήμονες. Είναι λοιπόν φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν ερωτηματικά, ανησυχία και καχυποψία για το κατά πόσο μαθαίνουμε όλη την αλήθεια. Δέχομαι όντως πολλές ερωτήσεις. Απαντώ όμως μόνο σε αυτές για τις οποίες υπάρχουν ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις».

Εσείς ο ίδιος τι θα συμβουλεύατε, καθώς σίγουρα έχετε μια εκ των έσω καλύτερη ενημέρωση;

«Να δείξουμε υπευθυνότητα! Πρόκειται για έναν ιό με πολλές ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη μετάδοσή του, τον τρόπο που εκδηλώνεται και κυρίως τις ομάδες πληθυσμού που πλήττει περισσότερο. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να δοκιμαστούν και ενδεχομένως να χάσουν τη ζωή τους από τις επιπλοκές του είναι οι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά και όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό. Αυτούς πρέπει να προστατέψουμε, με απλά πράγματα: περιορίζοντας τις περιττές επισκέψεις, αποφεύγοντας την επαφή εφόσον έχουμε την παραμικρή υπόνοια ότι νοσούμε, χρησιμοποιώντας προληπτικά μάσκα όσοι τους φροντίζουν και εξηγώντας τους ψύχραιμα ότι θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά τις μετακινήσεις, ειδικά σε πολυσύχναστα μέρη».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου