Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 54 ετών ο δημοσιογράφος Ρίζος Ψύλλος

Το αντίο των συνεργατών του

Σε ηλικία μόλις 54 ετών έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο δημοσιογράφος Ρίζος Ψύλλος έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο δημοσιογράφος άφησε πίσω του τη σύζυγο του και τις δυο μεγάλες του αδυναμίες, τις κόρες του.

Τελευταίοι του επαγγελματικοί σταθμοί ήταν το Protagon και η «Νέα Σελίδα».

Το αντίο των συνεργατών του

Με ένα συγκινητικιό κείμενο στην ιστοσελίδα protagon.gr οι συνεργάτες του θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον διικό τους Ρίζο που έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή.

To Protagon με οδύνη αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Ρίζο Ψύλλο που έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Ρίζος ήταν ένας καλός, σεμνός, συνεπής και συχνά αφανής εργάτης της δημοσιογραφίας. Και αυτά δεν είναι λόγια που πέφτουν και φεύγουν όπως τα δάκρυα αυτών των στιγμών.

Οσοι είχαν την τύχη να δουλέψουν μαζί του στα τριάντα χρόνια που υπηρέτησε το επάγγελμα γνώρισαν έναν εξαιρετικό συνάδελφο και έναν άνθρωπο που έλεγες ότι γεννήθηκε για να δουλέψει σε εφημερίδες. Ο Ρίζος ήταν ο ορισμός του εφημεριδά. Εργάστηκε ως συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης στις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας -τελευταίοι επαγγελματικοί του σταθμοί ήταν το Protagon και η «Νέα Σελίδα». Ήταν ένας δημοσιογράφος με εμμονική προσήλωση στις αρχές της δεοντολογίας. Με μάτι κοφτερό, που έβλεπε τα λάθη και τις «παγίδες» που δεν μπορούσες να διακρίνεις εσύ στο δικό σου κείμενο. Με καλά ελληνικά, λες και είχε ένα λεξικό στο κεφάλι του. Και με μία εμπειρία που σε έκανε να αισθάνεσαι ασφαλής όταν συνεργαζόσουν μαζί του.

Ήταν ροκάς και είχε ένα διαολεμένο χιούμορ, με ατάκες που έσταζαν ευαισθησία. Πάνω από όλα, όμως, ήταν άνθρωπος της κοινής λογικής. Γέννημα-θρέμμα των Αμπελοκήπων, αγαπούσε τον Παναθηναϊκό. Πιτσιρικάς έπαιζε και πόλο. Η ζωή του όλη ήταν η γυναίκα του και οι δύο κόρες του. Όλα του τα όνειρα ήταν για τα κορίτσια του. Και έλεγες ότι ο σκοπός της ύπαρξής του ήταν να κάνει ευτυχισμένη την οικογένειά του. Πρόλαβε να δει φοιτήτρια τη μεγάλη κόρη, είχε τα ίδια όνειρα και για τη μικρή.

Γιόρτασε τα τελευταία του γενέθλια στις 4 Απριλίου. Μία μέρα μετά, έκανε και την τελευταία του ανάρτηση στο facebook, ευχαριστώντας για τις ευχές. Εβαλε ένα τραγούδι του Σπρίνγκστιν. Και έγραψε: «Ηταν πιο μεγάλη από τη χθεσινή καταιγίδα η βροχή από τα μηνύματα που στείλατε για τα γενέθλιά μου. Μακάρι σύντομα να μπορούμε το τσούγκρισμα των ποτηριών, με τα γέλια να μην σκιάζονται από τις μάσκες και τα αντισηπτικά… Ευχαριστώ για τη μαγεία αλήτρες, βαστάτε γερά!»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου