Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Έτσι περνούν την καραντίνα οι πλούσιοι σε όλο τον κόσμο (φωτο)

Κορονοϊός: Μπορεί εμείς και κάτοικοι σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο να «μένουμε σπίτι», δεν ισχύει όμως το ίδιο με τους κροίσους του πλανήτη.

Από το Μεξικό μέχρι την Ιαπωνία και από τον Καναδά μέχρι τη Νότιο Αφρική εκατομμύρια άνθρωποι μένουμε στο σπίτι προκειμένου να «φρενάρουμε» την πανδημία του κορονοϊού που πλήττει τον πλανήτη.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους πολύ πλούσιους αυτού του κόσμου οι οποίοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι μπορεί να αρρωστήσουν και να πάνε σε νοσοκομεία που κατακλύζονται από … κοινούς θνητούς.

Οι κροίσοι λοιπόν έχουν ήδη επιβιβαστεί στα υπερπολυτελή τους γιοτ και σαλπάρουν σε ανοιχτές θάλασσες εκεί που θεωρούν ότι είναι προστατευμένοι από την πανδημία του κορονοϊού.


Σύμφωνα με το Forbes, τα περισσότερα από αυτά τα γιοτ έχουν μέσα νοσοκομειακές κλίνες οι οποίες υποστηρίζονται από ιδιώτες γιατρούς και νοσοκόμες.

«Ο ήλιος έδυε στις ακτές του Παναμά όταν, προ ημερών, το 87 μέτρων superyacht Lonian έστεκε δίπλα στο Hodor, το βοηθητικό του καταμαράν, των 65 μέτρων. Στο Hodor υπάρχουν πέντε βοηθητικά σκάφη, ακόμη και ένα ταχύπλοο καταδίωξης, jet skis και «γουρούνες»» γράφει το Forbes, το οποίο εξηγεί ότι το βοηθητικό γιοτ «φιλοξενεί» ένα ιδιότυπο νοσοκομείο, με μια νοσοκόμα και 20 άτομα προσωπικό.


Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ιδιόκτητα νησιά στα οποία η πρόσβαση απαγορεύεται για οποιοδήποτε με μέλος της οικογένειά τους.

«Τα περισσότερα γιοτ που είναι μεγαλύτερα από 90 μέτρα έχουν μίνι-νοσοκομεία, ή ασφαλή ιατρεία. Μετά την έξαρση του κορονοϊού, τα πρακτορεία που παρέχουν νοσηλευτικές υπηρεσίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τεράστια ζήτηση που υπάρχει», γράφει το περιοδικό.

Ειδικοί της της βιομηχανίας των γιοτ επιβεβαίωσαν στο Forbes ότι «ένας μεγάλος αριθμός από superyacht αυτή την ώρα ταξιδεύουν, ή ήδη βρίσκονται, σε ασφαλείς προορισμούς, κοντά σε ιδιόκτητα νησιά, μακριά από τα μαινόμενα πλήθη και την πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό».


Όμως χώρες με φτωχό υγειονομικό σύστημα έχουν απαγορεύσει τον ελλιμενισμό των yachts στα καταφύγιά τους υπό τον φόβο της πανδημίας.

«Η Αντίγκουα και η Μπαρμπούντα δεν δέχονται πλέον σκάφη από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι Μπαχάμες και οι Παρθένες Νήσοι, την ίδια ώρα, έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις, επιτρέποντας μόνο τις άκρως αναγκαίες, ενώ ο Αγιος Μαρτίνος, έκλεισε τα θαλάσσια σύνορά του για όλους τους επισκέπτες, ακόμη και στους... κροίσους με τα superyacht» υπογραμμίζει το Forbes.


Η ζωή όμως στα superyachts είναι μια κόλαση για τις νοσοκόμες:

«Οι νοσοκόμες συχνά κάνουν διπλές βάρδιες, βοηθούν στα οικιακά και σε άλλες υπηρεσίες, και πολλές φορές όλο αυτό διαρκεί για πέντε μήνες και περισσότερο, με έναν μήνα ανάπαυλα και μετά... ξανά από την αρχή», περιγράφει το Forbes.


«Εχω μπει σε πολλά ακόμη γιοτ, όπου οι χώροι των σπα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπονται σε ιατρικές αίθουσες, με παροχή οξυγόνου και πολλές ακόμη παροχές» περιγράφει ο συντάκτης του Forbes ο οποίος σημειώνει ότι σημειώνει ότι στο superyach Flying Fox, υπήρχε θάλαμος αποσυμπίεσης και ιατρική αίθουσα, με εκτενή εξοπλισμό για έκτακτες ανάγκες


Σύμφωνα με το περιοδικό τα περισσότερα γιοτ των κροίσων έχουν και εξοπλισμό για τηλεϊατρική, προκειμένου να στέλνουν δεδομένα σε γιατρούς που βρίσκονται μίλια μακριά, ώστε να καθοδηγούν τη θεραπεία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου